Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Boks

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Boks je eden najstarejših športov v Sredozemlju, saj so se s pestmi bojevali že na antičnih olimpijskih igrah.
 
 
1
 
 
Boj s pestmi se je začel v boks preoblikovati na začetku katerega stoletja? 
 
2
 
 
Profesionalni boks je omejen na dvanajst krogov (rund), med njimi pa so eno minuto dolgi odmori. Koliko pa traja en krog boksa? 
 
3
 
 
Boks je olimpijski šport od leta 1904 naprej. Koliko kategorij pa obsega, katere so razvrščene po teži boksarjev? 
 
4
 
 
Papirnata kategorija je najmanjša in je do 48 kilogramov. Koliko kilogramov pa mora imeti boksar, da se uvršča v super težko? 
 
5
 
 
Moderni boks se je razvil v Angliji. Obstaja tudi francoski boks ali savate, kjer se pa poleg nog bojujejo tudi z? 
 
6
 
 
Muhammad Ali (z vzdevkom Največji) splošno velja za najboljšega boksarja v težki kategoriji vseh časov. Kdo pa velja za najboljšega slovenskega boksarja, ki je leta 2009 postal svetovni prvak v velterski kategoriji (do 69 kg)? 
 
7
 
 
Pri boksu se nasprotnika ne sme udariti nikjer pod pasom, ga brcniti, ga udariti z glavo, ga pljuniti in ugrizniti. Ali se ga lahko udrine?


 
 
8
 
 
Koliko točk največ lahko dobi boksar v eni rundi? 
 
9
 
 
Če boksar prejme nokavt (igralec pade na tla), izgubi eno točko in rundo. Koliko sekund pa ima, da to po padcu prepreči? 
 
10
 
 
Obstajata dva tipka boksa, profesionalni in amaterski, ki je obenem tudi olimpijski boks. Koliko krogov (rund) pa obsega za moške (ženske imajo eno več)? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!