Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

10 uporabnih trikov za Microsoft Excel

  Excel je danes obvezno znanje za vse državljane in deset trikov, ki vam jih predstavljamo, zelo priporočamo, da jih začnete uporabljati.
 
 
1
 
 

Držite tipko Ctrl in uporabljajte smerne tipke, da se boste takoj premaknili na konec baze podatkov.

 
 
2
 
 

Da boste takoj zapolnili celice v logičnem zaporedju, najprej označite celice z podatki, potem pa označeni del primite za rob in povlecite navzdol oziroma na desno.

 
 
3
 
 

Z miško označite stolpce tako, da označite oznake stolpcev zgoraj, potem pa pritisnite tipki Ctrl in znak - skupaj, da vse skupaj pobrišete.

Tipka Delete pobriše le podatke.

 
 
4
 
 

Če želite kopirano celico prilepiti brez oblikovanja, to storite tako, da kliknete z desnim miškinim gumbom in izberite željeno možnost lepljenja.

 
 
 
 
 
5
 
 

Če je stolpec prekratek, lahko z miško davkrat kliknete na črtico, ki predstavlja mejo med stolpceoma, ta pa se bo samodejno razširil na širino najdaljšega podatka v celici.

 
 
6
 
 

Stolpcem ali vrsticam lahko vsem naenkrat nastavite isto višino ali širino tako, da označite vse naenkrat in jim nato nastavljate dimenzije.

 
 
7
 
 

Če želite, da se besedilo lepo prikaže le v širini celice in ne skozi njo, jo najprej označite in v zavihku Osnovno izberite Prelomi besedilo.

 
 
8
 
 

Označite celico, ki je že oblikovana, potem pa v zavihku Osnovno kliknite na Preslikovalnik oblik in kliknite na neoblikovano celico.

Preslikovalnik oblik vam bo takoj kopiral oblikovanje ene celice v drugo.

 
 
9
 
 

Označite vse celice naenkrat s klikom v kot zgoraj desno.

 
 
10
 
 

Podatke v razpredelnici lahko razvrstite ne le imenih prvega stolpca.

Označite vse podatke v razpredelnici, kliknite na zavihek Osnovno in izberite Razvrsti in filtriraj

Potem pa nastavite filter, po katerem naj Excel razvršča podatke.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
10.1.2021, 9:47
Odlično ! Hvala !
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!