Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Poravnava opravilne vrstice na levo

  Windows 11 je zaradi večjih zaslonov in tablic postavil ikone v opravilni vrstici na sredino. Še vedno pa jih lahko postavite na levo stran.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 

To spremenim tako, da kliknem z desnim miškinim gumbom na opravilno vrstico in izberem Nastavitve opravilne vrstice.

 
 
3
 
 

V novem oknu odprem polje Delovanje opravilne vrstice in nato kliknem za izbrinik, kjer je nastavljeno Na sredini ...

 
 
4
 
 

... in izberem Levi.

 
 
5
 
 

Opravilna vrstica je poravnana na levo stran.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
18.10.2021, 10:10
Ali mogoče obstaja način, da celotno opravilno vrstico premakneš na levo ali na desno?

Odkar so začeli delati 16:9 monitorje, vrstica pri strani po mojem mnenju precej bolj izkorišča prostor, saj ti večkrat pride prav višja višina, kot pa širina.
 
 
 
 
18.10.2021, 22:18
So neki tweaki, ki pa se niso še obnesli. Verjetno bodo v naslednjih updatih to dodali.
 
 
 
 
19.10.2021, 21:27
A mogoče ve kdo, koliko več RAM pomnilnika potroši Windows 11 proti Windows 10? Imam ASUS laptop (Windows 10, i7-4720HQ procesor, 8 GB DDR3 RAM, 500 GB SSD in GeForce 950M grafično) in me zanima, ali bodo zahtevni programi (Blender, Visual Studio, Android Studio, SolidWorks, ...) še vedno tako gladko tekli na Windows 11.

Hvala


spremenjeno: americano9 (19.10.2021, 21:28)
 
 
 
 
20.10.2021, 13:22
Kar sem gledal, nisem nikjer zasledil, da bi bile kakšne občutne razlike, tako da bi računalnik moral delovati enako hitro, oz. pravijo, da celo bolje.

Večji problem je, ker tvoj računalnik uradno ni podprti v Windows 11, ker procesor ni ustrezen. Sicer obstajajo načini, da se Windows 11 vseeno namesti, samo je potem vprašanje, kako je s podporo.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!