Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Preprečite izklop računalnika

  Spoznali boste, kako lahko z določenim ukazom v okolju Windows preprečite avtomatsko zaustavitev računalnika.
 
 
1
 
 
Tako imenovan Fake Virus zgleda približno tako, ko ga odprete.

Na internetu je zelo znan računalniški trik znan kot "Fake Virus". To je bližnjica, ki zgleda kot mapa, ampak ko jo odprete se vam pojavi napis, da se vam bo računalnik ugasnil v 30 sekundah. Večina ljudi to pošilja po internetu in drugim reče da je čisto navadna mapa, ko pa jo odprejo imajo le 30 sekund časa, potem pa se jim računalnik izklopi. Če se vam to zgodi ne poskušaje procesa ugašanja izklopiti z Upraviteljem opravil, ker je to Kritični sistemski proces in se ga ne da izklopiti. Lahko pa ga izklopite v ukazni vrstici (CMD), ampak morate biti hitri saj imate le 30 sekund časa.
 
 
2
 
 
Pojdite na START in kliknite Zaženi ... (Run ...).
 
 
3
 
 
V okno, ki se vam bo odprlo napišite cmd in kliknite V redu ali pa pritisnite tipko ENTER.
 
 
4
 
 
Odprlo se vam bo okno z črnim ozadjem.
 
 
5
 
 
V njega napišite shutdown -a in pritisnite tipko ENTER, videli boste, da se bo proces ugasnil in vaš računalnik se ne bo izklopil.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
17.12.2009, 11:55
zanimivo

shutdown -s -t 120 -c "Shutting down!" 
 
 
 
20.12.2009, 13:44
A se vam še pojavlja ta problem, tole je blo aktualno pred parimi leti, sem že mal pozabil kaj si moral naredit da ti je tole ven vrgl. Mislim pa da je pomagal potem update, da to ni več delal.
 
 
 
 
20.12.2009, 19:39
Res je, to sta bila virusa MSBlast in Sasser, ki sta bila aktualna pred Windows XP Service pack 2.

S splošnem pa program shutdown.exe ni uporaben samo za preprečevanje izklopa računalnika, ampak se še danes pogosto uporablja v kakšnih skriptah, če hočeš ugasniti računalnik.
 
 
 
 
21.12.2009, 14:57
Nekaj časa nazaj se je ta opcija izklopa uporabljala pri antivirusnem programu (žal se ne spomnim imena) in sicer, da ko je program zaznal močan virus je sprožil to datoteka, kot sporočilo pa prikazal, da je računalnik okužen z virusom. Čas izkljapljanja je bil 30s, v tem času je antivirus izbrisal virus...če mu ga ni uspelo se je proces zaustavljanja računalnika izklopil in antivirus je izpisal lokacijo virusa, ki si ga moral potem ročno izbrisati. Seveda pa včasih tudi ročna odstranitev virusa ne pomaga.

spremenil: Laggy (21.12.2009 ob 14.59.22)
 
 
 
 
22.12.2009, 23:25
BTW:
- Če hočete pribljižno videti kako izgleda Fake Virus lahko v cmd napišete "shutdown -s"
- To kar vpisujete v cmd lahko vpišete tudi v okno "Zaženi ..." oz. "Run ..."
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!