Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Dostop do oddaljenega računalnika

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Tokrat bomo spoznali program TeamViewer, ki omogoča upravljanje računalnika, ki se nahaja na neki oddaljeni lokaciji.
 
 
1
 
 

Najprej prenesemo program preko naslednje povezave:

https://download.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup.exe


 
 
2
 
 

Sedaj zaženemo namestitveni program. 

Program je za privatno uporabo brezplačen, zato moramo biti samo pozorni, da pri drugem koraku namestitve kot licenco izberemo personal/non commercial use.

Program namestimo s privzetimi nastavitvami.

 
 
3
 
 

Ko zaženemo program, lahko opazimo dva ključna parametra.

ID je številka, ki označuje vaš računalnik.

Password
pa je geslo, ki ga mora vpisati oseba, ki se želi povezati na vaš računalnik.


 
 
4
 
 

Če sedaj nekdo na neki oddaljeni lokaciji prav tako namesti program TeamViewer, se lahko sedaj preko njegove ID številke povežemo na njegov računalnik.

Pri tem moramo vnesti njegovo geslo, s čimer se prepreči, da bi se nepovabljene osebe povezovale na njegov računalnik.


 
 
 
 
 
5
 
 

Po uspešni povezavi lahko vidimo celotno sliko njegovega zaslona.

Prav tako lahko upravljamo z njegovo miško in tipkovnico.

Skratka zadeva je skoraj ista, kot da bi dejansko sedeli za njegovim računalnikom.

 
 
6
 
 

V program je vključenih tudi kar nekaj uporabnih orodij, ki omogočajo podatkovno in tudi glasovno komunikacijo z osebo na drugi strani.

Eno izmed uporabnejših orodij pa je tudi prenašanje datotek med računalnikoma,  kar lahko storimo preko klika na gumb File Transfer.

 
 
7
 
 

Ena izmed zelo pomembnih lastnosti programa je, da zna zaobiti nastavitve požarnega zidu na računalnikih, tako da deluje vedno in povsod.

Tako se lahko brez problema povežemo tudi na računalnik na drugem koncu sveta.

Glede varnosti naj vas ne skrbi, saj je zanjo dobro poskrbljeno, povezovanje pa je možno samo takrat, ko je program zagnan.

Vsekakor toplo priporočam, da preizkusite omenjeni program, saj se najde veliko situacij, kjer vam lahko pride zelo prav.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
11.7.2010, 0:39
Program uporabljam že kar nekaj let in moram rečt, da je res zelo uporaben, predvsem pa varen.

podtalje, lahko bi še napisal kako nastaviti svoje geslo (čeprav se meni ta opcija ne zdi tako varna kot 4 številke) in kako prekiniti povezavo.

... Bom kar jaz tukaj napisal pa če hočeš lahko potem dodaš v lekcijo.

Za svoje geslo kliknite v moder pravokotnik kjer je geslo (štiri številke) in izberite user defined. Odprlo se vam bo okno "Options". Tam kjer piše Password vpišite geslo in v prostor pod njim še enkrat napišite isto geslo, da s tem vse skupaj potrdite. Kliknite še na OK in tam kjer je napisano geslo bo sedaj pisalo:
<4 številke>
or
user defined


Povezavo pa prekinete tako da kliknete na X, ki je v spodnjem, desnem kotu.V primeru tistega, ki upravlja vaš računalnik lahko povezavo prekine že s tem, da zapre okno v katerem vidi vaš računalnik.

Mimogrede ... ne ustrašite se, če se vam spremeni ozadje na namizju, ko nekdo upravlja vaš računalnik. Ko se povezava prekine bo ozadje spet isto.

Torej, vsekakor se splača program vsaj preizkusiti.


spremenil: Laggy (11.7.2010 ob 22.16.23)
 
 
 
 
11.7.2010, 12:47
Uporano pa je tudi, saj ni potrebno imeti nameščenega programa. Če imaš up. ime in geslo, se lahko povežeš tudi kar preko interneta.
 
 
 
 
11.7.2010, 18:38
Jaz uporabljam kar Remote Desktop, k je že v Windowsih nameščen


 
 
 
 
11.7.2010, 19:59
Zadeva je res dokaj podobna Remote Desktop.

Vendar pa je Remote Desktop večinoma uporaben samo v lokalnem omrežju.

TeamViewer na drugi strani zna zaobiti požarni zid (firewall), tako da se lahko brez problema povežeš na katerikoli drugi računalnik, ki je priklopljen na Internet.

 
 
 
 
19.7.2010, 21:05
Dobra in uporabna lekcija.Sem malo brata s tem ob živce spravlo.
 
 
 
 
21.7.2010, 11:25
Sem sprobal tole zadevo in sem zadovoljen kar se tiče nastavljanja portov in routerjev, tega tukaj ni.

Me pa zelo moti hitrost, ki je v primerjavi z Microsoftovo izvedbo bistveno bolj počasna.
 
 
 
 
21.7.2010, 12:55
Hitrost je verjetno res nekoliko počasnejša, saj gre ves promet preko zunanjih strežnikov.

Ampak to, da ni problema s požarnimi zidovi, pa to odtehta. Sam to uporabljam predvsem za oddaljeno pomoč, ko prijatelju samo rečem, da naj zažene ta program in že se lahko povežem na njegov računalnik.

Če pa obstaja možnost kontroliranega okolja, kjer se lahko konfigurira požarni zid, pa je Remote Desktop verjetno res boljša izbira.
 
 
 
 
10.10.2011, 19:21
Google je v petek izdal Chrome Remote Desktop in meni se po prvem testiranju zdi odlična zadeva. Upravljanje drugega računalnika direktno iz brskalnika (pa naj bo to Windows, Linux ali Mac). Zatikanje se je sicer pojavljalo pri meni, na drugem računalniku pa je vse potekalo gladko in brez problemov. Pravtako ni kakšnih problemov z resolucijo in ostalimi nevšečnostmi.

Od sedaj uporabljam samo še to.
 
 
 
 
18.10.2016, 18:25
Meni je ta program zelo koristil. Ko sem doma pozabil predstavitev, sem se z TeamViewer-jem povezal na domači računalnik in si predstavite prenesel na USB.

Srečo sem imel, da je bil doma računalnik prižgan.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!