Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Oddajanje PowerPointove diaprojekcije

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Predstavite diaprojekcijo tudi oddaljenim gledalcem v realnem času. In kar je najboljše je to, da si jo lahko ogledajo na katerikoli napravi s sodobnim brskalnikom.
 
 
1
 
 

Odprite predstavitev v PowerPointu 2010.

 
 
2
 
 

Izberite zavihek Diaprojekcija.

 
 
3
 
 

Kliknite na gumb Oddajaj diaprojekcijo.

 
 
4
 
 

Odpre se novo pogovorno okno. Za pričetek oddajanja izberite Začni oddajanje.

 
Za to boste potrebovali Windows Live ID. Če ste že vpisani v kakšnem drugem programu z njim oz. imate nastavljeno povezovanje s spletnimi ID-ji, potem se bo oddajanje samodejno začelo, sicer pa boste Windows Live ID in geslo pred tem morali vpisati v pojavnem oknu.
 
 
 
 
 
5
 
 

Počakajte da PowerPoint vzpostavi povezavo in ustvari URL povezavo preko katere bodo diaprojekcijo lahko spremljali oddaljeni gledalci.

 
 
6
 
 

Ustvarjeno povezavo lahko kopirate oz. pošljete po e-pošti.

 
Za pričetek oddajanja in zaprtje pogovornega okna izberite gumb Začni diaprojekcijo.
 
 
7
 
 

Diaprojekcija se začne.

 
Če boste pritisnili tipko ESC, se tokrat ne bo končala, vendar se bo le zaprl celozaslonski način. V PowerPointu bo tudi nekaj drugačnih opcij kot ponavadi. Npr. rumena vrstica za končanje diaprojekcije, pošiljanje povabil, izbira zaslona itd.
 
Za premikanje diapozitivov pri vseh gledalcih, pa se mora izvajati celozaslonski način predstavitve. Urejanje je med oddajanjem onemogočeno.
 
 
8
 
 

Na nekaterih napravah bodo animacije in drugi učinki prikazani, na drugih ne. Nekatere naprave bodo diapozitive zamenjale takoj, druge z manjšim zamikom.

 
V videoposnetku si oglejte, kako zadeva deluje v praksi. Zabavno in hkrati tudi uporabno ali ne? :)
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!