Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Postavite računalnik v stanje mirovanja

  Če računalnik ugasnete in ga obenem postavite v stanje mirovanja, potem bodo ob ponovnem zagonu zopet odprta vsa okna in aplikacije, ki so bila odprta pred ugasnitvijo.
 
 
1
 
 
Stanje mirovanja (ang. Hibernate) shrani celotno stanje računalnika, skupaj z vsemi odprtimi okni in aplikacijami na trdi disk, ter ugasne računalnik.

Ob ponovnem zagonu računalnika pa se bo vzpostavilo popolnoma enako stanje, kot je bilo, preden ste ugasnili računalnik.

V prejšnjih verzijah Windows je bila ta funkcija enostavno dostopna, v Windows 7 pa privzeto te opcije pri Zaustavitvi sistema ne najdemo.

 
 
2
 
 
Zato jo bomo najprej vklopili.

Kliknemo gumb Start in vpišemo cmd  ...
 
 
3
 
 
... ter s klikom zaženemo program cmd, da se odpre ukazna vrstica.
 
 
4
 
 
Sedaj vpišemo naslednji ukaz:

powercfg /hibernate on
 
 
5
 
 
Če sedaj zopet kliknemo gumb Start in se postavimo na gumb Zaustavitev sistema, lahko sedaj opazimo novo možnost Mirovanje.

Če sedaj izberemo to možnost, se bo računalnik ugasnil, pri čemer se bo celotno stanje računalnika shranilo.

To velja npr. tudi za dokumente, ki so samo odprti in še niso bili shranjeni.
 
 
6
 
 
Ob ponovnem zagonu se bo računalnik postavil v popolnoma isto stanje, kot je bil, preden ste ga ugasnili.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
30.10.2011, 2:22
Meni pa to ne deluje, sem vnesel v komandno okno, nevem pa tudi, če bi mi moralo kaj napisati, imam pa Windows 7 Enterprise.
 
 
 
 
30.10.2011, 8:29
Js pa imam to med opcijami, pa nisem pisal kode... mogoče je to popravek v SP1? Katero verzijo windows 7 pa imaš?




spremenil: DEcO (30.10.2011 ob 08.30.34)
 
 
 
 
30.10.2011, 8:59
Ne, ne gre za to. V bistvu sta na nekaterih računalnikih privzeto vklopljeni obe možnosti - mirovanje in spanje, pri nekaterih pa samo ena od njih. Na to vplivajo predvsem vgrajene komponente - matična plošča in nastavitve BIOSa.

Več o tem: http://goo.gl/SUXAE; Zakaj v svojem računalniku ne najdem možnosti stanja pripravljenosti ali mirovanja?


spremenil: Matej V. (30.10.2011 ob 08.59.46)
 
 
 
 
30.10.2011, 23:12
V BIOS-u se poišče in vklopi S3 (Suspend to RAM).
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!