Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Dodajanje trdega diska z IDE vmesnikom

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V današnji lekciji vam bom pokazal, kako v računalnik dodamo nov trdi disk z IDE vmesnikom.
 
 
1
 
 
Preden začnete delati, računalnik izklopite iz napajanja.

Za lažje delo vam tudi priporočam, da na zadnji strani računalnika izklopite vse ostale kable ter ga postavite v vodoraven položaj.
 
 
2
 
 
Zdaj nad trdi disk, ki ga imate (najverjetneje) vstavljenega, vstavite novega.

Pazite na to, da bodo luknjice za vijake na pravilnem položaju, nato pa vijake privijte v trdi disk.
 
 
3
 
 
Ker želimo, da bi trdi disk povzročal čim manj hrupa, ga je potrebno pritrditi tudi iz druge strani. Zato odprite še drugo stranico vašega računalnika.

Če je ne morete, počakajte na drugi del vstavljanja trdega diska z SATA vmesnikom.
 
 
4
 
 
Računalnik postavite v vodoravno lego in poiščite trdi disk, ki ste ga ravnokar vstavili. Tudi na tej strani ga privijte z vijaki.
 
 
5
 
 
Ker želimo, da bo trdi disk komuniciral z računalnikom, ga je potrebno povezati z matično ploščo. Vzemite IDE kabel in ga najprej vstavite v matično ploščo. Drugi konec kabla sedaj vstavite v trdi disk.

Pazite na pravilno vstavitev, tako da ne pretiravati s silo, da se vam žičke ne bodo skrivile.
 
 
6
 
 
Na koncu v trdi disk vstavite le še MOLEX napajalni kabel.

Sedaj na računalnik nazaj pritrdite stranice ter priklopite vse ostale kable in računalnik je pripravljen na delo z novim trdim diskom.
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!