Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Ustvarimo nov e-poštni račun

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ustvarimo nov e-poštni račun, ki vam bo omogočal prejemanje in pošiljanje e-pošte. Vse, kar potrebujete, so podatki, ki ste jih dobili od vašega ponudnika.
 
 
1
 
 
Kliknemo na Start, Vsi programi in izberemo Outlook Express.
 
 
2
 
 
Program nas vpraša, če naj bo Outlook Express naš privzeti poštni odjemalec. če bomo ta program uporabljali za branje pošte redno, kliknimo na gumb Da.
 
 
3
 
 
Sedaj se nam pojavi čarovnik za povezavo z internetom. To okno se nam pojavi samo ob prvem zagonu tega programa, zato vam bo raje pokazal drugo pot. Kliknite na gumb Prekliči in ko vas vpraša, če ste sigurni, potrdite z Da.

 
 
4
 
 
Sedaj imamo pred seboj glavno okno programa. Kliknimo zgoraj na Orodja in izberimo Računi ...
 
 
 
 
 
5
 
 
Odprejo se nam Internetni računi. Na desni strani kliknemo na gumb Dodaj in izberemo Pošta ...
 
 
6
 
 
Pred seboj imamo spet okno z čarovnikom za povezavo z internetom. Vpišemo Svoje ime in priimek ali pa karkoli poljubnega. To ime se bo prikazalo v drugih poštnih odjemalcih (pri prijateljih, sorodnikih...) Potrdimo še na gumb Naprej.
 
 
7
 
 
Sedaj moramo vpisati naš E-poštni naslov. Jaz bom vpisal jure.novak@zmaga.com, vi pa morate vpisati svojega, ki ste ga dobili (ime.priimek@siol.net, volja.net, ...).

Potrdimo še z gumbom Naprej.

 
 
8
 
 
Sedaj moramo vpisati Strežnik za prihajajo pošto in odhajajočoi pošto. Te informacije ste dobili ob registraciji. Strežnik za prihajajočo pošto naj ostane POP3 (velja za večino primerov, drugače se obrnite na svojega ponudika interneta).
 
 
9
 
 
Okno za prijavo v internetno pošto nas sprašuje za uporabniško ime in geslo. Vpišemo jih (dobili smo jih ob registraciji) in odkljukamo Shrani geslo. Potrdimo še gumb Naprej.
 
 
10
 
 
čestitamo. Uspešno ste vnesli vse informacije, potrebne za nastavljanje računa. Kliknite še na gumb Dokončaj in Outlook Express je pripravljen za branje in pošiljanje e-pošte.
 
 
11
 
 
Ko se nam pojavi okno z internetnimi računi, kliknemo na gumb Zapri.
 
 
12
 
 
Outlook Express sedaj čaka na vaše ukaze. Pritisnite na gumb Ustvari pošto, če želite pisati ali pa na gumb Pošlji/prejmi za prenos nove pošte na vaš računalnik.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!