Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Odstranite vodni kamen iz vodnega grelca

  V današnji lekciji vam bom pokazal, kako lahko z dodatkom nekaj kisa enostavno odstranite vodni kamen iz grelca za vodo.
 
 
1
 
 
Najprej v prazen vodni grelec vlijete kis, ki naj ga bo toliko, da pokriva vso površino vodnega kamna, lahko tudi malo več.
 
 
2
 
 
Nato kis dvakrat zavrete.

Med obema vrenjema pa naj bo približno 15 sekund premora.
 
 
3
 
 
Ko to opravite, iz grelnika odlijete kis in vlijete toliko vode, da zaseda približno polovico vse prostornine in jo še enkrat zavrite.
 
 
4
 
 
Na koncu odlijete tudi to vodo in lahko začnete vodni grelec uporabljati normalno, brez vodnega kamna.

V mojem primeru je sicer nekaj vodnega kamna ostalo, ker sem pri prvem koraku vlil premalo kisa.

Pri tej možnosti odstranjevanja vodnega kamna sta dve prednosti in sicer, da imamo (verjetno) vsi kis doma in ko opravimo ta postopek, se kisa v vodi praktično ne čuti.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
9.2.2012, 13:20
Super!
Sem mislil že to poiskusit pa nikoli nisem, bom pa zdaj.
Sigurno pa fajn smrdi po kisu ko ga vreš ne?
 
 
 
 
9.2.2012, 14:04
Da smrdi po kisu, ampak se ga v vodi ne čuti
 
 
 
 
23.10.2018, 10:26
Tehnična solna kislina se bolje obnese.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!