Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Urbani slovar

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Večkrat v raznih pogovorih naletite na kakšno besedo ali kratico, za katero ne veste točnega pomena. Tu vam lahko pomaga stran Urban Dictionary.
 
 
1
 
 
Najprej odprite domačo stran programa Urban Dictionary:

http://www.urbandictionary.com
 
 
2
 
 
V vnosno polje na desni vpišite iskano besedo.

Sam bom poiskal pomen kratice ROFL.

Kliknite na gumb Search.
 
 
3
 
 
In že dobite izpisan pomen besede.

Če je možnih pomenov več, boste dobili izpisane tudi ostale možnosti.
 
 
4
 
 
Prav tako pa je uporabno, da lahko na vrhu vidimo besede, ki se pogosto pojavljajo v povezavi z iskano kratico ali besedo.


Na žalost je stran samo v angleškem jeziku, tako da če kakšnega pomena slučajno ne veste, kar povprašajte na forumu.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
30.5.2012, 20:18
OK, dobra lekcija, da naravnamo ljudi na internetni ''sleng'', ampak želim, da si pogledate le kratico ''asl'', ker se mi zdi, da je opis besede ''asl'' (kar pomeni age, sex, location (starost, spol, lokacija)) zelo zelo neumen.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!