Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Najdite izgubljeni Windows Phone

  Windows Phone že vsebuje funkcionalnost "find my phone" (najdi moj telefon), tako da vam predhodno ni potrebno kaj preveč skrbeti, v primeru, da ga izgubite.
 
 
1
 
 
Funkcionalnost find my phone je privzeto vklopljena.

Dodatne nastavitve so na voljo v Settings -> system in nato find my phone.

V nastavitvah lahko izberete še:
Connect to these features more quickly (kar lahko porabi več baterije) - označite to možnost za uporabo potisnih sporočil, namesto tekstovnih.
Save my location every few hours for better mapping - če je označena ta možnost, Microsoft shranjuje lokacijo telefona vsakih nekaj ur, s čimer omogoči prikaz zadnje poznane lokacije, tudi če se v izgubljenem telefonu izprazne baterija ali je izgubljen na območju, kjer ni signala.
 
 
2
 
 
Ko želite locirati svoj Windows Phone se odpravite na naslednjo spletno stran: https://www.windowsphone.com/sl-SI/find.

Lahko pa preprosto odprete domačo spletno stran Windows Phone (http://windowsphone.com) ter nato kliknete na My Phone in zatem Find My Phone.

Za uporabo te storitve morate biti prijavljeni z Microsoftovim računom, ki ga imate tudi privzeto dodanega v svojem Windows Phonu.
 
 
3
 
 
Na strani (levo) se prikažejo ime, model telefona ter telefonska številka. 
 
 
4
 
 
V sredini imate zapisan zadnji znan položaj telefona ter datum in uro, kdaj je bil zabeležen.

Pod tem pa so naslednje možnosti:
Refresh - spletna stran bo nemudoma poiskala trenutni položaj telefona in ga prikazala na spodnjem zemljevidu, če je to mogoče.
Print - natisnite spletno stran z zemljevidom vred.
Center on map - centrira na lokacijo telefona na zemljevidu.
 
 
 
 
 
5
 
 
Kliknite na Refresh, da se na zemljevidu prikaže trenutna lokacija telefona.
 
 
6
 
 
Počakajte nekaj sekund, saj iskanje poteka.
 
 
7
 
 
Lahko se zgodi, da bo iskanje iz različnih razlogov (telefon je lahko izven dosega mobilnega omrežja ali pa so težave s sledenjem GPS-a, če se telefon nahaja znotraj zgrabe) neuspešno.

Vendar ne skrbite. Spletna stran bo še naprej poskušala locirati izgubljeni Windows Phone in vam takoj, ko ga bo našla, lokacijo sporočila na vaš e-poštni naslov, ki ga lahko poljubno spremenite.

Kliknite na gumb Okay in spremljajte e-poštni nabiralnik.
 
 
8
 
 
Kmalu bi vas v e-poštnem nabiralniku moralo pričakati novo e-poštno sporočilo pošiljatelja Windows Phone. Odprite ga.

Kliknite na povezavo Click here, da si lokacijo telefona ogledate na zemljevidu.
 
 
9
 
 
V mojem primeru se je storitev find my phone izkazala za precej natančno (odstopanja je morda za pet metrov).
 
 
10
 
 
Na desni pa je na voljo še nekaj dodatnih možnosti:
Ring - spletna stran bo sprožila glasno in opazno oglašanje telefona.
Lock - telefon bo zaklenjen. Odklenete ga s kodo, ki jo uporabljate za odklepanje zaslona. Če je ne uporabljate, pa vam ponudi možnost, da jo nastavite kar preko spletne strani. Pri izbiri te možnosti, lahko na zaslonu izpišete tudi poljubno sporočilo morebitnemu najditelju vašega Windows Phona.
Erase - izbriše vse vaše podatke s telefona. Po izbiri te opcije ni več možnosti za ponovno iskanje telefona, zato naj bo to vaša zadnja izbira v skrajnem primeru.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
7.9.2012, 20:38
Ko vključiš te funkcije... Zaračuna kakšen prenos podatkov?
 
 
 
 
7.9.2012, 21:31
Ne, načeloma ne. Find my phone deluje tako, da pošilja na telefon ukaze preko tekstovnih sporočil. Tukaj se lahko računa edino, če ti operater zaračunava prejeta sporočila, česar pa v Sloveniji mislim da ni. Razen, če vklopiš opcijo Connect to these features more quickly zadeva deluje preko potisnih sporočil, kar pa je hitreje, vendar to deluje preko internetne povezave. Več o tem pa tukaj: http://goo.gl/rNtEW
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!