Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Vidna zunanjost v oknih na fotografijah prostorov

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Pri fotografiranju notranjih prostorov običajno naletimo na težavo, da pri pravilni osvetlitvi prostora, zunanjost v oknih, zaradi presvetlitve, ni vidna. Lekcija prikazuje, kako z uporabo Photoshopa odpravite to težavo.
 
 
1
 
 

Najprej morate narediti dva posnetka (enega, kjer je pravilno osvetljen prostor ter drugega, kjer je pravilno osvetljena zunanjost v oknih) popolnoma enakega kadra, za kar boste potrebovali trinožno stojalo.

Če nimate dveh posnetkov različnih osvetlitev, lahko malo poguljufate in posnetek na katerem je pravilno osvetljen prostor, kasneje v Photoshopu potemnite (tukaj zna priti prav fotografiranje v surovem RAW formatu), tako da bo dobro vidna zunanjost v oknih.
 
 
2
 
 

Ko imate fotografiji pripravljeni, v Photoshopu najprej odprite tisto, kjer je prostor pravilno osvetljen, zunanjost v oknih pa presvetljena.

Nato z desno miškino tipko kliknite na to plast in izberite Layer From Background..., ga po želji poljubno poimenujte ter kliknite na gumb OK v pogovornem oknu.
 
 
3
 
 

V menijski vrstici izberite File -> Place... in kot novo plast dodajte drugo fotografijo, kjer je prostor podosvetljen, zunanjost v oknih pa je dobro vidna.

 
 
4
 
 

Pritisnite tipko ALT in kliknite na gumb Add layer mask, da dodate črno masko.

 
 
 
 
 
5
 
 

V paleti plasti kliknite na podosvetljeno fotografijo, tako da je označena slednja in ne maska.

 
 
6
 
 

Sedaj označite vso presvetljeno zunanjost v oknih (npr. s Quick Selection Tool).

 
 
7
 
 

Ko vse presvetljene dele označite, kliknite na masko.

 
 
8
 
 

Izberite Brush tool (predlagam, da nastavite kar največjo možno velikost) ...

 
 
9
 
 

... in začnite z barvanjem.

 
 
10
 
 

Tako pa bi moral izgledati končni izdelek, kjer je ustrezno osvetljen tako notranji prostor, kot zunanjost v oknih.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!