Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Človeški dosežki v vesolju

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Malo zgodovine in spoznavanje dosežkov, ki jih je človek dosegel v vesolju nikoli ne škoduje in daje dodatno motivacijo za učenje.
 
 
1
 
 
Leta 1969 je človek prvič stopil na Luno. Kdo je bil? 
 
2
 
 
Kdo je pa bil prvič v vesolju, čeprav le v kapsuli in brez pogleda na naš planet?


 
 
3
 
 
Rusi so 4. oktobra 1957 izstrelili v vesolje prvi umetni satelit, ki je tehtal 83 kg in imel premer 58 centimetrov. Kako so ga imenovali? 
 
4
 
 
Kako se imenuje sonda, ki je leta 1976 uspešno pristala na Marsu in ustvarila tudi prvo barvno fotografijo rdečega planeta? 
 
5
 
 
Koliko let že potujeta sondi Voyager 1 in Voyager 2, kateri bosta v zelo kratkem času prešli v medzvezdni prostor? 
 
6
 
 
Hubble je pred kratkim predstavil njihovo najboljšo fotografijo vesolja. Kako daleč so videli? 
 
7
 
 
Naslednje leto se bo začel nov turizem, kjer boste za 200.000 evrov lahko potovali za kratek čas v vesolje? Katero podjetje bo to omogočalo? 
 
8
 
 
Kako se imenuje vesoljska postaja, kjer sodelujejo skoraj vse večje države in potrebuje 92 minut da na višini 360 kilometrov obkroži Zemljo? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!