Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Pregled EXIF podatkov o sliki preko spleta

  Slikovne datoteke poleg same slike vsebujejo tudi veliko drugih podatkov,  ki nam povejo, kako je slika nastala. Omenjene EXIF podatke pa si lahko ogledate kar preko spletne storitve regex.info.
 
 
1
 
 

Najprej odpremo domačo spletno stran storitve:

http://exif.regex.info/exif.cgi

 
 
2
 
 

V polje Image URL vpišemo spletni naslov slike, za katero nas zanimajo dodatni podatki.

V mojem primeru sem vpisal:
http://cdn.swimswam.com/wp-content/uploads/2012/11/Weltz_Scott-PC-Scott-Weltz-Unattached-Weltz-TB1_9558-.jpg

 
 
3
 
 

Tako lahko npr. najdemo podatke, s katerim fotoaparatom (Camera) in s katerim objektivom (Lens) je bila fotografija narejena.

 
 
4
 
 

Najdemo pa tudi veliko drugih podatkov, od avtorja slike (Artist), do nastavitev fotoaparata pri zajemu slike (Exposure time, F Number) ter še mnogo drugih zanimivih podatkov.

 
 
5
 
 

Treba je vedeti, da so za objavo na spletu omenjeni podatki velikokrat namenoma odstranjeni, zato vsi podatki ne bodo vedno na voljo.

Imate pa zgoraj tudi možnost From File, kjer lahko naložite sliko, ki ste jo ustvarili sami in se nahaja na vašem računalniku, kjer pa boste zagotovo našli nekaj zanimivih podatkov.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!