Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Elektroliti

  Elektroliti so snovi, ki so raztopljeni vodi, ji dajejo lastnost električne prevodnosti in so bistvenega pomena za življenje vsakega višje razvitega organizma.
 
 
1
 
 
Katera izmed snovi nima kislih lastnosti?
 
 
2
 
 
Katera izmed navedenih kislin je najmočnejša?
 
 
3
 
 
Eni izmed ionov, ki so posledica razpadanja, predstavljajo kislinski preostanek, drugi ioni pa so značilni za vse vodne raztopine kislin. Kako imenujemo te ione?
 
 
4
 
 
Štiri snovi smo raztopili v vodi, vendar je le eden izmed njih tvoril bazično raztopino. Kateri?
 
 
5
 
 
Kolikšno pH vrednost imajo kisline?
 
 
6
 
 
Indikatorji so snovi, ki se značilno obarvajo v kisli, nevtralni ali bazični raztopini. Kako se bo indikator lakmus obarval v vodni raztopini amonijaka NH3?
 
 
7
 
 
Nevtralizacija je ime reakcije, ki poteče med kislino in bazo. Kaj navadno nastane pri reakciji nevtralizacije?
 
 
8
 
 
Katera izmed snovi NE prevaja električnega toka?
 
 
9
 
 
Katera izmed kislin je tako jedka, da razžira tudi steklo?
 
 
10
 
 
Kateri delci se nahajajo v vodni raztopini ocentne kisline?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!