Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Povezava v tabeli

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Spoznali boste, kako se s pomočjo kratke skripte lahko nastavi poljubno povezavo znotraj tabele oziroma celice.
 
 
1
 
 
Ustvarite nov HTML dokument.

V tem vodiču bom pokazal način od samega začetka, lahko pa preskočite korake in pogledate le skripto, ki jo morate vstaviti.

 
 
2
 
 
Znotraj dokumenta kliknite na ikono Table.
 
 
3
 
 
Ko se odpre okno za vstavljanje tabele, ustvarite tabelo 1 x 3 in širino na primer nastavite 320 pixels.

Kliknite na gumb OK.
 
 
4
 
 
Ko bo tabela s tremi celicami ustvarjena, kliknite v srednjo (glej sliko).
 
 
 
 
 
5
 
 
V oknu Properties nastavite poljubno barvo za ozadje in višino (H) na okoli 50 (glej sliko).
 
 
6
 
 
Nato kliknite na Code, da se boste premaknili v kodni način.
 
 
7
 
 
Ker je bila celica že označena, se po vsej verjetnosti nahajate v kodi, kjer se ta celica nahaja.

Opazili boste, da ima celica nastavljeno barvo z značko bgcolor. Postavite se za značko, natančneje za znakom " (glej sliko).
 
 
8
 
 
Prilepite naslednjo skripto:

onClick="document.location.href='http://www.dreevoo.com';"

Seveda lahko nastavite drugo spletno stran.
 
 
9
 
 
Pogled na moji desni strani kode, da si boste lažje predstavljali.

Torej, 8. in 9. korak sta ista slika :)
 
 
10
 
 
Shranite stran in s tipko F12 poglejte vaš izdelek.

Ko boste z miško kliknili na kvadrat, se vam ...
 
 
11
 
 
... bo odprla nastavljena stran.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
3.12.2017, 18:47
Uporabljam Dreamweawer CS5. Zanima me, kako naredim povezavo znotraj ene strani. Npr. V tabeli na začetku imam imenik z zapisom naslovov posameznih različnih vsebin. Pod tabeli imam razlago posamične vsebine. Zdaj bi rad naredil povezavo, ko kliknem naslov v tabeli, da mi takoj pokaže razlago za to temo na isti strani. Recimo: Imam naslove v treh vrsticah: Vsebina vaje; Cilj vaje in Namen vaje itd. Zdaj bi rad naredil povezavo, da ko kliknem na Namen vaje, da mi ta tekst pokaže v zgornjem delu spletne strani, na isti strani kot so zapisani naslovi in razlage. Kar je v bistvu napisano vse na isti strani.

Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Marko
 
 
 
 
3.12.2017, 20:00
Sem našel rešitev na spletu. Če bo še kdo potreboval, bom na kratko zapisal postopek.
Če imaš zgoraj kazalo strani, pod kazalom pa razlago za vsak naslov v kazalu in želiš vse gledati v isti spletni strani.

Označiš (markiraš) prvo besedo v razlagi (ne v kazalu). klikneš v meni Insert in klikneš Named Anchor. V Name Anchor se v okno vpiše markirana beseda in klikneš OK.
Zdaj greš v kazalo in markiraš eno besedo ali celi naslov za to razlago, katero želiš povezavo do teksta. Klikneš Insert, Hyperlink in v vrstici z zapisom Link klikneš puščico dol. Odpre se okno z že vpisano prvo besedo za naslov iz prejšnjega postopka. Klikneš nanj in klikneš OK.
Okno se zapre, v kazalu se naslov označi za link (povezavo, zato lahko stran odpreš v brskalniku, klikneš v kazalu na označeno besedo in v zgornjem delu spletne strani se ti izpiše razlaga oziroma tekst pripadajoč naslovu v kazalu. To moraš ponoviti za vsak naslov posebej.
Iz teksta greš nazaj v kazalo tako, da klikneš zgorja v brskalniku puščico za nazaj na prejšnjo spletno stran (ponovno pokaže prvo spletno stran s kazalom)
 
 
 
 
3.12.2017, 20:37
Sem našel rešitev na spletu. Če bo še kdo potreboval, bom na kratko zapisal postopek.

Imaš kazalo in pod kazalom tekst za posamičen naslov v kazalu

Markiraš prvo besedo v razlagi pod kazalom, klikneš Insert in Named Anchor, kamor ti samostojno zapiše markirani tekst (besedo). Pazi, ker markirano besedo spremeni v sidro.
Klineš OK in okno se zapre, pred tekstom se izriše sidro, za sidrom lahko ponovno vpišeš besedo katero je prekrilo sidro, da je naslov popoln.

Nato markiraš ali besedo, ali cel stavek v kazalu, klikneš Insert Hyprelink, v vrstici Link (desno je narisana mapica) klikni na puščico dol in se odpre okno z vpisano besedo iz prejšnjega postopka, klikni na to besedo in klikni na gumb OK.

To moraš ponoviti za vsak naslov v kazalu posebej,

Odpri stran v brskalniku, klikni na naslov v kazalu in se bo odprl tekst pripadajoč naslovu v kazalu v zgornjem delu spletne strani.

Če ne želiš prikaz prve vrstice takoj pod robom monitorja, lahko sidro prestaviš nad tekstom.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!