Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Dolgi met karte

  V tem vodiču se boste naučili, kako na preprost način vreči karto, ki bo letela daleč in tako impresionirala vaše občudovalce.
 
 
1
 
 

Prvo dejstvo, ki vam bo najbolj koristilo, je to, da karte NE SMETE metati. Vem da se malce čudno sliši, ampak ker karta nima praktično nič teže, bi, če bi jo vrgli kot kamen, letela le kake dva metra daleč.

Karto je namreč potrebno "zavrteti", saj bo dobro letela le s pomočjo rotacijske sile.

Za metanje so primerne kakršne koli karte, od cenenih do plastificiranih, med njimi namreč ne opazim kakšne razlike.


V tej lekciji bom uporabil kar monopoli karto. Zdaj pa začnimo.

 
 
2
 
 

Karto primemo s kazalcem in sredincem za zgornji desni rob kot vidite na sliki.

 
 
3
 
 

Zdaj prislonimo spodnji desni kot k dlani, tako da se kot in dlan dotikata.

 
 
4
 
 

Z hitrim zasukom roke zdaj karto vržemo. Zadnja faza meta, torej tik preden spustimo karto je prikazana na sliki.

 
Ta način za metanje je zelo enostaven in verjamem, da se ga boste hitro naučili. Če pa so kakšne nejasnosti, pa vprašajte na forumu.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
5.1.2013, 8:40
Boljše, da ne mečete v ljudi in živali. Lahko pride do kakšnih poškodb, ker če pravilno vržete, lahko leti karta z dokaj visoko hitrostjo.
 
 
 
 
5.1.2013, 13:05
Če že tako lekcijo delaš, bi lahko malo bolj obširno napisal. Recimo najboljši kot pod katerim vržeš karto, da je najmanj možnosti, da jo kdo vidi...potem npr. kako jo s pomočjo drugih prstov lepo vreči brez, da bi premaknil zapestje, itd. Ker tole pomojem skoraj vsak zna.

Sicer je pa sigurno boljše karto prijet s palcem in kazalcem (in si s sredincem samo pomagati pri metu), kot pa med kazalcem in sredincem.


changed: NikMan (8.1.2013, 11:28)
 
 
 
 
5.1.2013, 13:26
Za metanje kart je več načinov, jaz sem opisal način z kazalcem in sredincem, ker se mi zdi najlažji. Premik zapestja je nujen, ker karta leti le zaradi rotacijske sile, ki jo dodaš karti z premikom zapestja.
 
 
 
 
5.1.2013, 14:33
Pri obeh trditvah se žal motiš. Mogoče je metanje karte lažje, če jo držiš med kazalcem in sredincem, v situaciji, ko nekomu kažeš ta met in vržeš samo to eno karto. Pri deljenju pa je sigurno lažje karto prijeti s palcem in kazalcem.

Premik zapestja pa tudi slučajno ni nujen in je celo nezaželjen. Karto držiš z dvema prstoma (palec & kazalec), rotacijsko silo pa ji daš s kazalcem in pomočjo sredinca. Tako tudi profesionalci delajo.
 
 
 
 
16.12.2015, 21:53
kot prvo jast osebno mislim da je metanje na dolge razdalje lažje če jo držiš med prstancem in sredincem kot ni pomemben če pa hočeš karto vreči z veliko hitrostjo pa moraš nujno uporabljati zapestje ker karta dobi hitrost od hitrosti rotacije ne pa od sile s katero jo vržeš naprej
 
 
 
 
2.4.2018, 14:05
Okej... Prvič ta pozicija držanja je zahtevnejša in ne moreš take močno vreči karte. Drugič, če hočeš vreči daleč, poglej kako karto meče in drži na videu.
Tretjič, rabiš celo roko in telo.
Tisti, ki to bere naj ne misli, da je način držanja slab. Pravzaprav je lepo razloženo vse kako vreči. Ta način držanja sem na začetku uporabljal tudi jaz. Vendar je ta boljši.V videu ima profesionalne karte, vendar je vseeno kajti tudi jaz ne vidim velike razlike med njimi.


spremenjeno: podtalje (2.4.2018, 20:32)
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!