Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Kalkulator in znanstveni pogled

  Kalkulator v Windows okolju privzeto ne upošteva matematičnih pravil za vrstni red operacij, kar pa lahko spremenimo tako, da vklopimo znanstveni pogled.
 
 
1
 
 

Kliknimo gumb Start ter iskalno polje vpišite kalkulator.

Zaženite aplikacijo Kalkulator.

 
 
2
 
 

V kalkulator vnesite naslednji izraz:

3 + 3 * 3

Dobljeni rezultat bo 18.

Operacije se torej izvajajo sproti na vsakem koraku. Vendar pa ima v matematiki množenje prednost pred seštevanjem, zato bi marsikdo pričakoval drugačen rezultat.

 
 
3
 
 

Kliknite na ikono zgoraj levo in izberite možnost Znanstveni.

 
 
4
 
 

Na kalkulatorju boste sedaj lahko zagledali precej več možnosti, ki se pogosto uporabljajo pri nekoliko bolj matematičnih izračunih.

 
 
5
 
 

Glavna prednost omenjenega načina pa je, da bo kalkulator sedaj pravilno upošteval prioriteto množenja.

Če sedaj vnesete izraz 3 + 3 * 3 boste dobili pravilen rezultat 12.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!