Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Omejitev porabe podatkov v Android

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Android verzija 4.0 ali novejši nam omogoča, da nastavimo opozorilo, ko dosežemo določeno porabo podatkov. Na ta način lahko enostavno preprečim visok telefonski račun.
 
 
1
 
 
Najprej v seznamu aplikacij odpremo Nastavitve.
 
 
2
 
 
Izberemo možnost Podatkovni promet.
 
 
3
 
 
Za vklop opozorila vklopimo možnost Nast. omejitve mobilnih podatkov.
 
 
4
 
 
Prikazalo se bo opozorilo, da operater lahko meri porabo podatkov malenkost drugače, kot ta aplikacija.

Zato se priporoča, da nastavite nekoliko manjšo omejitev, kot je vaša zgornja meja.
 
 
5
 
 
Znotraj aplikacije si lahko tudi ogledate porabo v določenem obdobju ter koliko je posamezna aplikacija porabila podatkov.
 
 
6
 
 
Najbolj pomembna pa je seveda možnost, da nastavite omejitev podatkov.

Najprej pod Cikel porabe podatkov nastavite interval obračunavanja.

Nato pa enostavno z drsnikoma na desni strani nastavite, pri kateri porabljeni količini podatkov želite prejeti opozorilo (oranžna črta) ter pri kateri količini porabljenih podatkov naj se prenos podatkov izklopi (rdeča črta).

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
31.7.2016, 20:41
A kdo ve kdaj se mesečni limit resetira? Takrat ko dobiš položnico ali s prvim v mesecu?
 
 
 
 
31.7.2016, 22:17
Lahko sam izbereš začetek novega cikla. Če pritisneš na datum cikla, se ti pokaže možnost spremeni cikel, vendar se meni osebno ta možnost ne pokaže vedno, tako da ne vem točno kaj moraš narediti, da se ti prikaže.
 
 
 
 
2.8.2016, 17:19
Ja zbereš lahko samo a ta cikelj pol tudi za pogodbo velja? Ker jaz že lahko nastavim da mi od 1 do 30 recimo porabi max podatkov. Kaj pa če je v pogodbi od 15 do 15 potem pa sem jih recimo že 30-tega prekoračil..
 
 
 
 
2.8.2016, 21:30
Ja lahko nastaviš da ti na telefonu prikazuje cikel od 15 v mesecu dalje.
 
 
 
 
2.8.2016, 22:22
Od operaterja je odvisno, kdaj ti obračuna porabo. To kar ti nastaviš v nastavitvah, je samo, da ti veš koliko si porabil. Je pa teoretično vseeno ali imaš nastavljen isti dan, kot ti ga operater obračuna, saj je obdobje še zmeraj dolgo en mesec, samo malo je zamika.

Je pa gotovo najbolje, da nastaviš tisti dan, kot ga ima operater.
 
 
 
 
3.8.2016, 14:45
Ja sej to kako ugotoviš, kdaj ima operater datum?
 
 
 
 
3.8.2016, 14:54
Ne vem točno, če imaš pogodbo mogoče piše tam, drugače pa lahko malo pobrskaš po spletu. Ponavadi pa piše tudi tam, kjer pogledaš koliko enot imaš še na voljo, recimo s pošiljanjem SMS-a.
Kot sem pa že povedal, bo omejitev še zmeraj delovala pravilno, tudi če datum ni pravilno nastavljen, le da bo v porabi zamik.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!