Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nastavi Gmail za privzeto odpiranje pošte v Chrome

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V tokratnem vodiču boste spoznali, kako enostavno nastavimo možnost, da se nam ob kliku na e-poštno povezavo odpre Gmail in ne sistemski odjemalec.
 
 
1
 
 
Na poljubni strani (v mojem primeru bo hidropolje.tk) kliknem na e-mail povezavo. Odpre se mi Outlook, ki želi da nastavim konfiguracijo računa, vendar mi želimo odpreti z Gmail-om

V html kodi izbrana povezava izgleda takole:
<a href="mailto:hidropolje@gmail.com" target="_blank">hidropolje@gmail.com</a>
 
 
2
 
 
Pojdite v svoj Gmail račun. Na desni strani URL vrstice kliknite simbol "<>" in izberite Uporabite Gmail, ter shranite nastavitev s klikom na Končano.
 
 
3
 
 
Nastavite lahko preverite tako, da v Chrome brskalniku v URL napišemo chrome://settings/handlers.

Vidimo, da je nastavitev shranjena (če jo želimo v prihodnosti odstraniti, to naredimo na tem mestu).
 
 
4
 
 
Vrnemo se na prvi korak, najdemo e-mail povezavo in kliknemo nanjo.

Odpre se nam Gmail in v njem Novo sporočilo, z že vpisanim elektronskim naslovom.
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!