Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Slovenski film

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Slovenska filmska industrija je zelo zanimiva in njena zgodovina seže dlje, kot bi si večina verjetno mislila. Preverite se, kako dobro poznate slovenski film.
 
 
1
 
 
Karol Grossmann je režiral prve primere slovenskega filma, med drugim naslove Odhod od maše v Ljutomeru in Sejem v Ljutomeru. Mogoče veste, katerega leta je bilo to? 
 
2
 
 
Leta 1931 je Janko Ravnik posnel prvi nemi slovenski celovečerni film. Poznate naslov?


 
 
3
 
 
Prvi slovenski igrani celovečerni film z zvokom je bil Na svoji zemlji, posnet leta 1948. Poznate režiserja, ki je posnel še vrsto uspešnih filmov?


 
 
4
 
 
To vprašanje morate poznati vsi. Prvi slovenski mladinski film, ki je dobil tudi mednarodno nagrado na beneškem filmskem festivalu leta 1951?


 
 
5
 
 
Odlična prva komedija na filmskem platnu posneta leta 1953?


 
 
6
 
 
Leta sta izšli dve odlični komediji. Prva je mladinski film Sreča na vrvici, drugi pa se je kar petnajst let ponašal z rekordom gledanosti. Film, kjer je med drugim blestel odlični Boris Cavazza?


 
 
7
 
 
Leta 1986 je Tugo Štiglic ustvaril mladinski pustolovski film, ki je dobil zlato nagrado na mednarodnem festivalu mladinskega filma v Giffoniju. Lokacija filma je bilo slovenska obala?


 
 
8
 
 
Prvi celovečerni film v samostojni Sloveniji katerega je režiral Vinci Vogue Anžlovar?


 
 
9
 
 
Kako je ime režiserju, ki mu je v samostojni Sloveniji dobro uspelo prodreti na tuji trg in je leta 2004 ustvaril mladinski film Tu pa tam? 
 
10
 
 
Najbolj gledan slovenski film iz leta 2010, katerega si je ogledalo rekordno število ljudi v samostojni Sloveniji in kjer ima glavno vlogo Jurij Zrnec?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!