Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Sonce

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Edina zvezda, katera nas greje vsak dan in predstavlja glavno telo našega Osončja. Kako dobro pa poznate njene lastnosti?
 
 
1
 
 
Sonce je oddaljeno 150 milijonov kilometrov. Tej dolžini rečemo tudi?


 
 
2
 
 
Kako pa se imenuje galaksija, po kateri Sonce skupaj z Osončjem potuje?


 
 
3
 
 
Kako daleč pa se nahaja od središča Galaksije? 
 
4
 
 
Naše celotno Osončje potuje okoli središča Galaksije s hitrostjo 828.000 kilometrov na uro. Ali veste koliko časa potrebuje, da naredi en krog?


 
 
5
 
 
Sonce je kot krogla, ki jo sestavljajo žareči plini. Helija je okoli 25 odstotkov, kateri element pa z 73 odstotki prevladuje? 
 
6
 
 
Kolikšna pa je temperatura Sonca v samem središču? 
 
7
 
 
Zemlja ima premer 12.000 kilometrov. Kolikšen pa je premer Sonca?


 
 
8
 
 
Vsakih enajst let je Sonce posebno dejavno in se na njemu ustvarijo temnejši deli, ki so hladnejši ampak še vedno zelo vroči?


 
 
9
 
 
Svetloba od Sonca do Zemlje potuje nekaj časa, da nas pogreje. Ali veste približno koliko časa?


 
 
10
 
 
Ko se Luna postavi med Zemljo in Soncem, se zgodi zanimiv naravni pojav, katerega imenujemo?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!