Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Gmail in dostop do sporočil na vseh napravah

  Če želite hraniti lokalno kopijo Gmail sporočil na vseh napravah, potem se lahko poslužite trika, ki vedno prenese pošto za zadnjih 30 dni.
 
 
1
 
 

Preko POP3 protokola lahko v Outlook prenašamo sporočila iz Gmail in tako hranite pri sebi lokalno kopijo vseh sporočil.

Vklop POP3 računa si lahko ogledate v lekcij

 

Problem nastane, če na ta način prejemate pošto na več napravah, saj privzeto prvi klient, ki pobere pošto, označi sporočilo kot prebrano in zato ni več na voljo na ostalih napravah.

Na srečo ponuja Gmail uporabin trik, kjer lahko to obnašanje spremenimo.

Odprite Outlook in pojdite v nastavitve vašega GMail računa.

 
 
2
 
 

Če želite, da boste na vseh napravah prejeli sporočila zadnjih 30 dni, tudi če so že bila prebrana, potem pred uporabniško ime vpišite besedo recent:

 

Primer:

recent:janez.novak@gmail.com

 
 
3
 
 

Priporočljivo je tudi nastaviti, naj se sporočila na strežniku ne brišejo.

Kliknite gumb Več nastavitev ...

 
 
4
 
 

Kliknite zavihek Dodatno.

 
 
5
 
 

Označeno naj bo možnost Pusti kopijo sporočil na strežniku.

Ostali dve opciji naj bosta izklopljeni.

 

Na ta način lahko sedaj dostopate do Gmail sporočil iz več računalnikov ali telefonov, pri čemer bo vsaka naprava hranila lokalno kopijo vseh sporočil.

 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!