Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Košarka

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Košarka je pri nas zelo priljubljen timski šport in verjetno težko najdete ljudi, ki ga ne poznajo. Preverite se, kako dobro ga poznate.
 
 
1
 
 
Koliko igralcev ima ekipa na igrišču? 
 
2
 
 
Skozi celotno zgodovino košarke se višina koša ni spremenila. Mogoče veste koliko znaša? 
 
3
 
 
Učitelj telovadbe iz ZDA je želel svoje učence razgibavati tudi ob slabih vremenskih razmerah, zato je izumil košarko (Ženska košarka, z malo prirejenimi pravili se je začela že leto kasneje). Veste katerega leta? 
 
4
 
 
Kako imenujemo nedovoljen kontakt z nasprotnim igralcem?


 
 
5
 
 
Kakšne so kratice organizacije, ki je ustanovila leta 1932 in in še danes skrbi za mednarodna tekmovanja. Med drugim je zaslužna, da se je košarka razširila po celem svetu. 
 
6
 
 
Katerega leta pa je bila odpravljena prepoved profesionalnim košarkarjem na največjih mednarodnih tekmovanjih in tako svetu odprla vrata v NBA? 
 
7
 
 
Kakšne kratice ima danes najmočnejša profesionalna košarkarska liga na svetu, katere namen je bil povečanje popularnosti košarke in je nastala leta 1946?


 
 
8
 
 
Šestkrat je bil prvak NBA in dvakrat osvojil olimpijsko zlato medaljo. Na splošno velja za najboljšega košarkarja vseh časov? 
 
9
 
 
Kako imenujemo petega igralca, ki je v večini primerov svojo višino in moč izkorišča za igro pod košem? 
 
10
 
 
Bil je šestkratni prvak Jugoslavije, dobil srebrno medaljo na olimpijskih igrah in še mnogo drugih podelitev. Od rojstva je popolnoma slep na desno oko in FIBA ga je kot edinega Slovenca sprejela v Mednarodni košarkaški hram slavnih?
 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!