Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nogomet

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Zagotovo najbolj priljubljen šport na svetu, saj ga igra in spremlja kar 3,5 milijarde ljudi iz celega planeta.
 
 
1
 
 
Koliko igralcev sestavlja nogometno moštvo, vključno z vratarjem? 
 
2
 
 
Igra je razdeljena na dva polčasa. Koliko minut traja en polčas pri nogometu? 
 
3
 
 
Nogometno tekmo sodijo štirje sodniki, kateri lahko igralce kaznujejo z rumenim kartonom. Če pa igralec na isti tekmi dobi drugi rumeni karton, ga sodnik izključi z dodatnim kartonom? Kakšne barve je? 
 
4
 
 
Velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Prihaja iz Brazilije in je v karieri zadel več kot tisoč golov. Vzdevek je dobil zaradi šestih prstov na nogi? 
 
5
 
 
V kateri državi se je v začetku devetnajstega stoletja rodil nogomet, katerega so najprej igrali zaporniki, potem pa se je začel hitro širiti? 
 
6
 
 
Tradicionalna nogometna žoga je zašita iz med seboj 20 šeststranskih in 12 petstranskih črnobelih flik. Koliko jih je skupaj?


 
 
7
 
 
Kako se imenuje organizacija, ki skrbi za svetovno prvenstvo v nogometu in nadzoruje nogomet na poletnih olimpijskih igrah? 
 
8
 
 
Katera država je največkrat osvojila svetovno prvenstvo?


 
 
9
 
 
Po številu registriranih igralcev je nogomet na tretjem mestu v ekipnih športih v državi in na prvem na svetu, takoj za košarko in baseballom. O kateri državi govorimo? 
 
10
 
 
Leta 2003 je združenje evropskih nogometnih zvez ob 50. obletnici UEFA organizirala glasovanje za najboljše nogometaše držav članic v prvih 50 letih obstoja te organizacije. Za najboljšega slovenskega nogometaša tega obdobja je bil izbran kateri slovenski igralec? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!