Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Kako dobro poznate darežljive strice?

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V decembru so otroci najbolj veseli Dedka Mraza, Božička in Miklavža, saj v primeru pridnega vedenja prinesejo darila. Kako dobro jih poznate?
 
 
1
 
 
Kako imenujemo mitološkega dobrotnika, ki ponavadi obdaruje otroke v noči s 31. decembra na 1. januar? 
 
2
 
 
Dedek Mraz temelji na ruskih legendah v začetku 20. stoletja. Poročen je s starko Zimo, v Sloveniji pa je obveljalo, da živi kje? 
 
3
 
 
Po navadi Dedek Mraz nima spremljevalcev, lahko pa ga spremljajo palčki, živali in snežinke. Kakšen prevoz pa uporablja? 
 
4
 
 
Kako pa imenujemo novodobno mitološko osebnost, ki obdaruje otroke v noči s 24. na 25. december? 
 
5
 
 
Mit o Božičku je bil prvič objavljen leta 1823 in se je razširil preko filmov ter glasbe. V kateri državi pa se je razvil lik Božička? 
 
6
 
 
Leta 1931 je bil za reklamno akcijo prvič z rdečimi oblačili in belo obrobo narisan lik Božička. Za katero podjetje pa je bila ustvarjena reklama? 
 
7
 
 
Božiček se pripelje s sanmi, ki jih po zraku vlečejo jeleni, spremljajo pa ga škrati. Kje pa živi Božiček? 
 
8
 
 
Sveti Nikolaj oziroma sveti Miklavž je krščanski svetnik, ki je se rodil okrog leta 270 in je posebej znan po svoji darežljivosti. Katera država se nahaja na območju, kjer se je rodil? 
 
9
 
 
Umrl je 6. decembra, ker je to tudi njegov godovni dan. Ta ta dan tudi obdaruje otroke. Od kod pa prihaja vsako leto oblečen v škofovska oblačila obdarovat pridne otroke? 
 
10
 
 
Nekateri menijo, da prihaja obdarovati otroke peš ali na saneh. Spremljajo pa ga?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!