Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Iskanje po SSKJ in drugih slovarjih

  Če ste v dvomih, ali se določena beseda pravilno napiše, lahko to preverite na portalu Fran, ki združuje slovarje SSKJ ter druge slovarje v digitalni obliki.
 
 
1
 
 

Portal Fran združuje slovarje, slovenistične jezikovne vire in portale. Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.

http://www.fran.si

Na njem najdemo Slovar slovenskega knjižnjega jezika, Slovar novejšega besedja, Sprotni slovar slovenskega jezika, Slovenski pravopis in Slovar pravopisnih težav.

 
 
2
 
 

V iskalno polje vpišite poljubno besedo in pritisnite gumb za iskanje.


V mojem primeru sem napisal besedo audiofil, ki je namenoma napisana napačno.

 
 
3
 
 

Ker je bila beseda napisana napačno, iskanje ni bilo uspešno.

Je pa spodaj prikazan seznam besed, ki bi lahko ustrezale naši iskani besedi.

Kliknite avdiofil.

 
 
4
 
 

Na desni strani lahko vidite, v katerih slovarjih je bila najdena ta beseda.

 
 
5
 
 

Izpisan pa dobite tudi točen opis oz. razlago besede.

Tako da portal je enostaven za uporabo in če ste včasih v dvomih, kako se napiše določena beseda oz. ali je del knjižnjega jezika, potem priporočam, da preverite na tem portalu.


 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!