Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Kako v Excel-u zamrzniti vrstico

  Če v Excel-u pregledujete zelo dolgo tabelo, potem je zelo priročno, da zamrznete oz. zaklenete vrstico, ki bo tako tudi ob premikanju ostala vedno vidna.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 

Če ima tabela veliko podatkov in se premikate po njej, je vse skupaj nekoliko nepregledno, ker v tabeli vidite samo vrednost, za katere pa ne veste točno, kateremu stolpcu pripadajo.

 
 
3
 
 

Sedaj bomo zamrznili oz. zaklenili vrstico z opisom, tako da bo tudi ob premikanju vedno vidna.


Premaknite položaj v dokumentu tako, da bo vrstica z opisom prikazana čisto na vrhu.

 
 
4
 
 

Izberite zavihek Ogled.

 
 
 
 
 
5
 
 

Kliknite Zamrzni podokna in izberite možnost Zamrzni zgornjo vrstico.

 
 
6
 
 

Če se sedaj premikate po Excel dokumentu, bo vrstica z opisom polj vedno vidna.

Tako boste tudi, če se nahajate nekje sredi tabele, točno vedeli, kateremu stolpcu pripada določena vrednost.

 
 
7
 
 
 
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!