Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Meteoriti, meteorji, asteroidi, kometi ...

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ali poznate razlike med nebesnimi telesi, kot so meteoriti, meteorji, asteroidi in kometi? Preizkusite se v preverjanju znanja.
 
 
1
 
 
Majhno, okoli Sonca krožeče telo, ki ima velikost od prašnega delca (nekaj mikronov) do velikosti skal (nekaj metrov), imenujemo 
 
2
 
 
Kako imenujemo delec, ki je preživel pot skozi atmosfero in je padel na površino Zemlje, pri tem pa ni bil uničen, niti ni razpadel. 
 
3
 
 
Trdo nebesno telo, ki je večje od 50 m in manjše od planetov in ga sestavljajo kamnine, imenujemo 
 
4
 
 
Majhno astronomsko telo, običajno večje od 50 m, vendar sestavljeno pretežno iz ledu, imenujemo 
 
5
 
 
Utrinek oz. vidni del vstopa meteoroida ali asteroida v atmosfero Zemlje imenujemo 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!