Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Poletne olimpijske igre

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Mednarodni športni dogodek, ki se organizira na vsaka štiri leta. Olimpijsko zmagoslavje pa predstavlja enega izmed najprestižnejših dosežkov v športu.
 
 
1
 
 
Francoski baron Pierre de Coubertin je poskušal oživeti idejo o antičnih olimpijskih igrah in tako olimpijske igre moderne dobe ponovno ustanovil katerega leta? 
 
2
 
 
Na koliko let pa se odvijajo poletne olimpijske igre? 
 
3
 
 
Od leta 1904 pa so za dosežena prva tri mesta začeli podeljevati tri medalje. Zlato, srebrno in katero še? 
 
4
 
 
Katera država pa je dosegla največ medalj v poletnih olimpijskih igrah? 
 
5
 
 
Kaj pa predstavlja pet krogov v olimpijski zastavi?


 
 
6
 
 
Ali je nogomet del olimpijskih iger?


 
 
7
 
 
Kateri simbol pa predstavlja olimpijske igre, ki je prisoten od leta 1928 naprej?


 
 
8
 
 
Na zadnjih olimpijskih igrah je bilo udeleženih 11.000 športnikov iz več kot 200 držav. Koliko različnih športov bo na v Riu, leta 2016? 
 
9
 
 
Rudolf Cvetko je bil prvi Slovenec, ki je leta 1912 osvojil olimpijsko srebrno medaljo. Kdo pa je kot prvi Slovenec leta 1928 osvojil prvo zlato? 
 
10
 
 
Zaradi svetovnih vojn so bile olimpijske igre preklicane kolikokrat? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!