Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Odložitev nadgradenj v Windows 10

  Nadgradnje v Windows 10 lahko začasno prestavite na kasnejši čas. Tako si lahko prihranite kakšno nevšečnost, ki običajno spremlja večje spremembe.
 
 
1
 
 

Windows 10 je nekoliko spremenil sistem nadgradenj, kar pomeni, da bodo v obstoječo verzijo prišle tudi večje nadgradnje sistema, ki spreminjajo funkcionalnost.

Če računalnik nujno potrebujete za delo in mora zanesljivo delovati, potem lahko te nadgradnje začasno odložite na kasnejši čas in si tako prihranite možne probleme, ki se običajno pojavljajo ob večjih spremembah.

Pri tem postopku gre samo za odložitev nadgradenj sistema Window 10. Varnostni popravki bodo v tem času še vedno sproti posodobljeni.


Kliknite gumb Start in v iskalno polje vpišite windows update.

 
 
2
 
 
 
 
3
 
 
 
 
4
 
 

Ta korak ni nujen, vendar ga vseeno priporočam.

Pri izbiri, kako se nameščajo posodobitve, izberete možnost Opomni na načrtovanje časa ponovnega zagona.


S tem se boste izognili nepredvidenim ponovnim zagonom računalnika, ko boste ravno sredi dela.

 

 
 
5
 
 
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
21.8.2016, 23:37
Prva večja posodobitev Windows 10, ki je ta trenutek aktualna, je že prinesla en velik problem in sicer poročajo, da so več milijonom uporabnikom prenehale delovati spletne kamere.

Več o problemu lahko preberete na:
http://arstechnica.com/information-techn....


Je pa to samo en primer, zakaj je mogoče smiselno posodobitve odložiti in jih nato namestiti šele čez nekaj časa, ko so problemi večinoma popravljeni.
 
 
 
 
25.8.2016, 12:12
Danes sem si namestil posodobitev Anniversary Update.

Se mi zdi, da vse deluje malo počasneje, so pa sistem polipšali in zgleda malo bolje kot prej. Prijavno okno recimo ne pokaže več dveh slik ampak samo eno. Star Menu je tudi spoliran. Edge je počasen in Mouse Gestures deluje slabo oziroma je na mojem računalniku neodziven.

Bo počasi treba SSD kupit
 
 
 
 
25.8.2016, 16:30
Mene moti samo to, da se je veliko nastavitev resetiralo, nekatere start bližnjice so izginile, pa tudi nastavitve za Nvidia grafično kartico so se malo spremenile.
Sem imel kar nekaj dela, da sem vse spravil nazaj, sem pa moral naložiti program, ki ti naloži to posodobitev, ker se mi samodejno ni hotela naložiti. Tudi na ostalih računalnikih še vedno ni nobenega obvestila o novi posodobitvi.
 
 
 
 
2.9.2016, 21:43
No s tem Anniversary Updatom se na prijateljevim računalniku ne more več vključiti
skeniranja s prstnim odtisom za prijavo uporablja hp probook 470
 
 
 
 
3.9.2016, 13:32
Stvari, ki so se pokvarile s to posodobitvijo je drugače še kar nekaj.

Recimo zmrzovanje računalnika, če imaš Windows nameščen na SSD disk in podatke na drugem računalniku, pokvarili so določene stvari v Powershell, če priključiš bralnik Kindle preko USB, se Windowsi sesujejo, ...

Ravno zato se mi zdi ta odložitev posodobitve kar uporabna stvar, da malo počakaš, da se problemi odpravijo.
 
 
 
 
3.9.2016, 19:41
Ravno zdaj kupujem nov PC,ampak sigurno ne bom nikol naložil gor 10ke.
 
 
 
 
4.9.2016, 8:13
Ja danes težko dobiš nov PC Ki Nima windowsov 10
 
 
 
 
4.10.2016, 10:43
Zakaj imam jaz občutek, da oni lepo vsiljujejo svoje posodobitve da bi lahko imeli vse pod kontrolo? Mislim pa da če jim kdo uvali kakšno sranje pa bomo na račun posodobitev to fasali.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!