Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Rokomet

  Ali ste vedeli, da je rokomet drugi najbolj priljubljeni šport v Evropi in da je kombiniran iz košarke, nogometa in vaterpola?
 
 
1
 
 
Koliko igralcev sestavlja rokometno moštvo? 
 
2
 
 
Ali je rokometna igra omejena s številom osebnih napak?


 
 
3
 
 
Koliko časa traja polčas v rokometu? 
 
4
 
 
Ali je rokomet del olimpijskih iger?


 
 
5
 
 
Če igralec v igri rokometa naredi več kot tri korake, se šteje kot napaka. Koliko časa pa lahko igralec drži žogo v roki? 
 
6
 
 
Ali se lahko igralec v rokometu dotakne žoge s katerimkoli delom telesa nad kolenom?


 
 
7
 
 
Sodnik pri rokometu lahko zaradi nepravilnega oviranja napadalca sedemmetrovko, kjer mora izvajalec nato imeti eno stopalo na tleh in ga ne sme premikati. Met mora biti izveden po koliko sekundah po sodnikovem žvižgu? 
 
8
 
 
Igra rokometa ima korenine že v antični Grčiji, kasneje so jo igrali tudi v antičnem Rimu in srednjem veku. Modernejši zapis je bil v Nemčiji z izboljšavami predstavljen katerega leta?


 
 
9
 
 
Koliko sodnikov je ponavadi na rokometni tekmi?


 
 
10
 
 
Na koliko let se organizira svetovno prvenstvo v rokometu, kjer je Slovenija prvič osvojila medaljo leta 2017? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!