Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Program Apollo

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Program Apollo je bil niz ameriških vesoljskih poletov in odprav z vesoljsko ladjo Apollo, katerih cilj je bil pristanek na Luni.
 
 
1
 
 
Program Apollo je dobil ime po grškem Bogu, ki je poleg ostalih lastnosti obenem odvračal nesrečo. O katerem grškem Bogu govorimo? 
 
2
 
 
Apollo program je imel več izstrelitev. Kako se je imenoval program, ki je leta 1967 vseboval prvo človeško posadko in se je žal pri izstrelitvi tragično končala? 
 
3
 
 
Kako se imenuje nosilna raketa, ki je do danes še vedno najmočnejša raketa, ki je poleg ostalih misij uspešno prepeljala vse astronavte v vesolje in bila leta 1967 uporabljena v programu Apollo 4? 
 
4
 
 
11. oktober 1968 je bil prvi uspešen let s človeško posadko, ki je 11 dni preživela v Zemljini tirnici. Kako se imenuje program? 
 
5
 
 
21. decembra 1968 so astronavti prvič obkrožili Luno in se uspešno vrnili na Zemljo. Kako vrstno številko ima ta program Apollo?


 
 
6
 
 
Kako je ime ameriškemu predsedniku, ki je 25. maja leta 1961 napovedal pristanek na Luni še pred koncem desetletja? 
 
7
 
 
16. julij 1969 je posadka (Neil Armstrong, Edwin Aldrin in Michael Collins) po štirih dneh prepotovala 400.000 kilometrov do Lune in tudi uspešno pristala. Kateri Apollo program je bil to? 
 
8
 
 
26. julija leta 1971 je bilo z misijo Apollo 15 prvič uporabljeno tudi vozilo, ki je peljalo astronavte po Luni. Kako se je imenovalo? 
 
9
 
 
Kako je ime prvemu Američanu, ki je prvi poletel v vesolje in obenem tudi pristal na Luni in tam igral celo golf? 
 
10
 
 
7. decembra leta 1972 je šesta in do sedaj zadnja vesoljska odprava s človeško posadko, ki je pristala na Luni. Kako se je imenovala odprava oziroma program? 


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
2.11.2017, 19:53
Tukaj si lahko pogledate, kako je Apollo raketa delovala.

 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!