Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Osnovna vprašanja iz biologije

  Znanstvena veda, ki preučuje fizične značilnosti in obnašanje organizmov, njihov vpliv ter vpliv okolja.
 
 
1
 
 
Namizno sol je kot kemijska spojina natrijev klorid. Kako pa se imenuje soda bikarbona?


 
 
2
 
 
Kolikšen je normalen srčni utrip odraslega netreniranega človeka v mirovanju? 
 
3
 
 
Kako imenujemo delitev jedra pri celicah, pri kateri imata hčerinski celici enako število kromosomov kot materinska celica? 
 
4
 
 
Proces pretvorbe sončne energije v kemično energijo, ki je shranjena predvsem v obliki ogljikovih hidratov, kot so sladkorji, imenujemo? 
 
5
 
 
Pigment, ki daje pri človeku barvo kože, las in oči, se imenuje? 
 
6
 
 
Opraševanje je prenos pelodnih zrn iz prašnikov, kjer nastane, na brazdo pestiča kritosemenk ali na semenske zasnove golosemenk lahko imenujemo tudi?


 
 
7
 
 
Kako se imenuje zeleno barvilo v rastlinah, algah in modrozelenih cepljivkah, ki je zelo pomembno v procesu fotosinteze? 
 
8
 
 
Kateri vitamin je potreben za strjevanje krvi? 
 
9
 
 
Katera znanstvena veda preučuje porazdelitev in bogastvo živih organizmov ter odnose med živimi bitji ter živim in neživim okoljem? 
 
10
 
 
Katera je najpogostejša oblika zdravljenja bakterijskih okužb pri ljudeh?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!