Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Dodajte Microsoft Translator na spletno stran

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Dodajte pripomoček Microsoft Translator na svojo stran, da si jo bodo morebitni tuji obiskovalci lahko prevedli v lasten jezik.
 
 
1
 
 
Pojdite na sledečo povezavo, kjer si lahko ustvarite lasten pripomoček Microsoft Translator: http://www.microsofttranslator.com/widget/.

Obstaja tudi spletni prevajalnik besedila in spletnih strani Bing Translator, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://www.microsofttranslator.com/.
 
 
2
 
 
V prvo polje Site address vpišite spletni naslov spletne strani na katero boste pripomoček dodali. V samem polju na strani za izdelavo pripomočka je že ustvarjen primer URL naslova.

Vsa polja označena z rdečo zvezdico (*) so obvezna in jih morate izpolniti, da boste na koncu dobili embed kodo za vdelavo pripomočka na lastno stran.
 
 
3
 
 
Preko spustnega seznama Site language izberite v kakšen jeziku je vaša spletna stran.

Po vsej verjetno bo že avtomatsko prednastavljen slovenski jezik (Slovenian). V kolikor je vaša stran v drugem jeziku, izberite enega izmed drugih jezikov, če je na voljo.
 
 
4
 
 
Display widget control pustite označeno, če želite, da je pripomoček prikazan vsem obiskovalcem vaše strani, da bodo z izbiro jezika lahko prevedli stran oz. da preko pojavne orodne vrstice obvesti tuje obiskovalce na prevod strani ali pa to naredi samodejno.
 
 
 
 
 
5
 
 
Nato na desni pod Translation settings izberite eno od možnosti:
  • Manual - na voljo bo zgolj ročno prevajanje, na zahtevo obiskovalca
  • Notify - pripomoček bo z orodno vrstico obvestil tuje obiskovalce, če želijo prevesti stran
  • Auto - Microsoft Translator bo tujim obiskovalcem samodejno prevedel stran
 
 
6
 
 
Pod Color s klikom izberite eno izmed barv, ki so na voljo.

Z drsnikom Widget width pa izberite želeno širino pripomočka. Lahko pa jo izberete tudi tako, da v polje zraven vpišete število (v pixlih). Na voljo so širine od 200 do največ 360 slikovnih pik.
 
 
7
 
 
Preview pa vam pokaže trenutni izgled pripomočka.
 
 
8
 
 
Funkcija Collaborative Translations vam omogoča izboljšanje prevodov vaše strani in je zaenkrat na voljo le s povabilom. Če imate oz. bi radi pridobili povabilo, kliknite na gumb Sign in.

Če povabila nimate in ga niti ne želite zgolj preskočite ta korak, saj ta funkcija ni pogoj za izdelavo pripomočka.
 
 
9
 
 
V polju Generate widget obkljukajte I agree to the Microsoft Translator Terms of Use, če se s pogoji strinjate in bi radi pridobili embed kodo za vgradnjo pripomočka na spletno stran.

Pogoji uporabe so na voljo s klikom na Microsoft Translator Terms of Use.

Za pridobitev kode kliknile le še na moder gumb Generate code.
 
 
10
 
 
Kopirajte pridobljeno kodo.
 
 
11
 
 
Odprite spletno stran v Adobe Dreamweaverju ali katerem drugem urejevalniku HTML-ja in z desno miškino tipko kliknite na mesto kjer želite imeti pripomoček za prevajanja - Microsoft Translator in izberite Insert HTML...
 
 
12
 
 
Kopirano kodo prilepite v okence, ki se odpre in potrdite s tipko enter.
 
 
13
 
 
Na mestu, kamor ste dodali pripomoček, bi se vam moral prikazati pravokotnik z nekaj besedila.

Shranite dokument (File/Save oz. Save as...).
 
 
14
 
 
Odprite vašo spletno stran z brskalnikom. Pripomoček bi moral biti viden in prevajati stran v druge jezike.

Sedaj bodo lahko tuji obiskovalci vaše strani le-to prebirali v lastnem jeziku, medtem ko jo boste vi pisali spet v svojem jeziku. :)
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
21.1.2011, 13:10
Hvala Matej V.

Lepa / odlična lekcija in uporabna
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!