Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Računalnik mi ne zazna USB ključka

 
 
22.2.2011, 14:21
Zivijo,

potrebovala bi pomoč in sicer vceraj se mi je pokvaril USB flash disk Transcend 16GB JF v10. Racunalnik ga ne zazna, in napise Device not recognized. Prizge se lučka, ko pa ga vstavim do konca se ugasne. Sprobala sem naslednje:

-resetirala racunalnik,
-vstavila v druge racunalnike z drugim OS
-pogledala v disk management in tam ga tudi ne zazna.

Seveda bi potrebovala podatke na njem, od kljucka pa se brez problema poslovim. A pozna kdo koga ki bi mi lahko pomagal za eno razumno ceno?

V naprej Hvala!!


spremenil: Matej V. (22.2.2011 ob 14.36.42)
 
 
 
22.2.2011, 16:01
Trenutno poznam http://www.kotar.si, ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov iz medijev, verjetno pa je tudi še kakšen drug.

Za ceno pa ne vem, najbolje, da pokličeš.

Če je kaj sreče, je samo problem na spoju med konektorjem in vezjem. To se ponavadi da enostavno popraviti.
Če pa je problem v čipu, pa podatkov verjetno ne bo možno dobiti nazaj.
 
 
 
22.2.2011, 16:36
Jaz sem imel popolnoma enak problem. Ko sem dal ključ not, sem hitro odprl mapo, vse dal ven in ga formatiral (ne quick format). Zdaj mi pa deluje
 
 
 
22.2.2011, 17:59
powerzan,
o kateri mapi govoris? Meni kljucka sploh ne zazna in ne morem nicesar odpreti.
 
 
 
22.2.2011, 18:50
Mapo sem mislil kot USB. Na začetku mi ga je zaznalo, potem čez par sekund pa ne več. Drugače pa poizkusi kot je rekel podtalje.
 
 
 
10.3.2011, 14:01
Epilog zgodbe

Kljucek sem dala v pregled firmi KOTAR kjer so mi zaracunali 20 evrov in mi po pregledu povedali, da je podatke mogoce restavrirati, ce placam 300 evrov + DDV. Sem rekla, hvala lepa. Pred pregledom mi niso hoteli povedati v kaksnih cenovnih okvirih se gibljejo njihove storitve. Se sprasujem zakaj!!!

Nato sem kontaktirala podjetje TANNARIS iz Hrastnika, kjer mi je g. Peter Kusar razlozil, da pri njih pregled poteka zastonj, restavriranje pa stane od 40-50 evrov!!!! Se isti dan sem mu poslala kljucek in v manj kot enem tednu sem po posti ze prejela 3 DVDje s podatki, za ceno 45 evrov!!! Ceprav na spletni strani pise, da pocasno restavriranje, ki je poceni, traja dva tedna, so mi naredili to v borih nekaj dneh, recimo v 2-3 delovnih dneh.

Vem, slisi se kot TV prodaja ampak sem res neznansko vesela, da obstajajo tudi posteni ljudje, ki ti kvalitetno in poceni opravijo storitev.


V vednost, na spodnjem linku je to podjetje
http://www.tannaris.si/

Hvala vsem, ki ste mi z nasveti pomagali, ce pa boste sami potrebovali pomoc, pa se le obrnite na tega gospoda, mi je res pomagal.

LP
 
 
 
10.3.2011, 18:44
Hvala za povratno informacijo, ki bo verjetno še marsikomu prišla prav.
 
 
 
28.6.2012, 23:11
Meni so tudi predlagali, da naj nesem na servis Kotar...
 
 
 
29.6.2012, 18:38
Jaz sem v podobnem primeru poslužil programa R-Studio (http://www.r-studio.com/).

Ni zastonj, mi je pa 98% podatkov iz 350GB zunanjega diska rešilo po približno 18 urah. Priporočam za bolj vešče uporabnike, saj ni ravno za začetnike.


spremenil: btnejc (29.6.2012 ob 18.39.20)
 
 
 
20.8.2012, 21:18
Meni je ta informacija prišla prav, saj sem poslal v Tannaris disk star cca. 10 let (40gb), v katerega je udarila strela. Takrat so mi v parih rač. firmah rekli da se pač podatkov ne da rešiti več, no v tem času sem na disk pozabil, in me je ta novica spomnila nanj. Disk sem poslal in v parih dneh sem dobil informacijo da se da vse rešit. Cena 120 €. Zadovoljen, cena je pa tudi sprejemljiva glede na podatke katere sem imel gori. Lp
 
 
 
21.3.2020, 13:21
Pozdravljeni,

Meni računalnik ne prepozna usb ključka- vidim ga samo v nadzorni plošči in mene zdaj zelo zanima zakaj se to dogaja.

LP
 
 
 
21.3.2020, 18:02
Kje pa vidiš USB ključek v Nadzorni plošči? Sprašujem zato, ker Nadzorna plošča ne prikazuje teh informacij.

Ali vidiš ključek v Upravitelju diskov?


Če ga in če ga tam s pomočjo desnega miškinega klika formatiraš ter mu določiš črko pogona, ga boš verjetno lahko normalno uporabljal.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!