Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Povezava dveh računalnikov

 
 
10.7.2011, 13:38
Zdravo
Rad bi povezal dva računalnika med seboj, pa mi to ne uspe. Na enem računalniku je windows xp na drugem pa windows7. Če gledam navodila za windows7 mora imeti drugi računalnik tudi windows7, drugače čarovnik ni uporaben. Moglo bi pa ti iti. Prosim za pomoč, če kdo to zadevo pozna v kar ne dvomom.
L.P


spremenil: kaval (10.7.2011 ob 13.42.02)
 
 
 
10.7.2011, 23:10
Možnosti, kaj je narobe, je res lahko ogromno. Pomagalo bi, če bi lahko podal malo več informacij.

Na kakšen način imaš povezana računalnika med sabo? Imajo računalniki IP naslove? Ali lahko narediš ukaz "ping" do drugega računalnika? Kakšno je ime delovne skupine (wokrgroup)? Na kakšen način želiš povezati računalnika med seboj?

Vsekakor pa bi za začetek jaz poskusil najprej povezavo iz Windows 7 računalnika na Windows XP, saj bi v tem primeru moralo biti precej manj problemov.

 
 
 
11.7.2011, 1:16
Zdravo
windows 7 ima možnost preko čarovnika ustvariti delovno skupino. To sem naredil in to z imenom doma. Vendar mora drugi računalnik imeti nameščen windows 7, da bi to delovalo druge opcije nisem našel. Windowsi XP imajo prav tako čarovnika tudi tu sem naredil delovno skupino doma, in naredil netsetup.exe v katerem so datoteke katere instaliraš v računalnik, ki ga hočeš povezati, vendar mi widows 7 to noče instalirati. Ko pogledam moja omrežna mesta ne vidim drugega računalnika ampak samo enega . Internetno
povezavo imam modem na katerega lahko priklopim tri računalnike, ponudnik pa je AMIS.
L.P.
 
 
 
11.7.2011, 10:12
Prva stvar, ki jo je treba razjasniti, je, ali sta računalnika povezana v lokalno omrežje ali ne.

V kolikor se vsak posebej povezuje na Internet ter dobi IP naslov od ponudnika interneta, potem povezovanje med njim na tak način ne bo šlo.

V kolikor pa povezavo do interneta vzpostavlja modem, je to bolj pravilno usmerjevalnik, ter se računalnika povezujeta na ta usmerjevalnik, pa bo šlo.

Zato najprej preveri z ukazom ipconfig, kakšen IP naslov imata računalnika ter ga tu napiši, ker bo potem precej bolj jasno.

Prav tako preveri z ukazom ping, ali sta računalnika med seboj vidna.

Kako to narediš, lahko vidiš v lekciji http://www.zmaga.com/ucenje.php?t=0&.... v 1. in 5. koraku.

Če pa kaj ni jasno, pa seveda kar vprašaj.
 
 
 
11.7.2011, 19:36
Zdravo
Povezavo z internetom vzpostavljam preko modema. Moj operater mi je sporočil, da ni nobene omejitve ali blokade z njihove strani, da imam verjetno probleme z požernim zidom.
Računalnik z XP_ji ima IP192.168.1.65, Windows 7 pa 192.168.1.64
Računalnika pa med seboj nista vidna.
L.P.
 
 
 
11.7.2011, 23:05
Glede na IP naslov je res razvidno, da uporabljaš lokalno omrežje, tako da kar se tega tiče, bi moralo biti v redu.

Da računalnika med seboj nista vidna, je lahko problem požarni zid. Za test bi jaz najprej poskusil izklopiti požarni zid, da vidiš, če je kaj razlike.

Kot sem dejal, pa najprej poskusi povezavo iz Windows 7 na Windows XP.

Z raznimi čarovniki za nastavljanje omrežja in podobnimi zadevami pa na žalost nimam nič izkušenj, ker je to ponavadi prva stvar, ki jo izklopim, ko instaliram Windows.

Za test lahko poskusiš na računalniku z Windows 7 vpisati v Raziskovalca datotek naslednji naslov:
\\192.168.1.65

Zanima me, kaj ti javil računalnik.
 
 
 
12.7.2011, 9:18
Morda ti prav pride spodnji video:


... ali pa morda tale, če želiš v skupno rabo dati samo določene mape:
 
 
 
13.7.2011, 21:53
Ja napisalo mi je internet explorer ne more prikazati te spletne strani poskusite to
Diagnosticiraj težave pri vzpostavljanju povezave.

Po končanem diagnosticiranju se mi je izpisalo.
Naprava spletno mesto 192.168.1.65 je dosegljiva, vendar se ne odziva na poskuse vzpostavljanja povezave.
L.P.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!