Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Šolsko znanje

Kemija: Razgraditev pločevinke v morju

 
 
18.7.2011, 18:40
Pomoje aluminij sam ni toliko škodljiv, kot barve, ki pokrivajo skoraj celo pločevinko...
 
 
 
18.7.2011, 20:35
Razpravljat o tem, kaj je bolj oz. manj škodljivo je nesmiselno - pločevinka pač ne spada v morje in pika. Če jo odvržeš enkrat ne bo hudega, ko imaš pa enkrat celo deponijo v vodi, kot jih imajo v državah z malce slabšimi življenjskimi pogoji, pa so posledice več kot očitne. Morje je za nas še preveč pomemben dejavnik in dokler ga ne bomo znali obvladovati je bolje, da se izogibamo kakršnimkoli drastičnim spremembam že.
VDaGamma:
maš prav, človek uničevalec narave


Ja, ampak ne me narobe razumet. Če bi vsak človek razumel, kakšen pomen ima za nas narava, bi bilo veliko bolje, ampak za to bo že narava poskrbela, zanjo se ni bati, mi sami smo v nevarnosti! Zato pa tudi nočem, da bi moja izjava bila videti kot izjava nekega pripadnika greenpeace ipd. Dejstvo je, da prav vsi živimo na istem svetu in v istih pogojih - zares bodo pomen dobile take izjave nekega človeka šele takrat, ko bo šel v džunglo in se preživljal samo s pomočjo svoje lastne gorjače.
 
 
 
9.9.2012, 12:37
pločevinka se potopi na dno in v roku nekaj tednov postane novi dom neke morske živalce..ko se potapljaš, grem stavit, da je ne opaziš več, ker je vsa ovita z kakšnimi algami ali podobnimi rečmi, niotri pa domuje kak rak ali riba

kakšen pomen pa ima za nas narava? dejstvo je, da ga ima čedalje manj in v roku nekaj desetletij bo zmožno preživetje ljudi čisto brez narave...

mogoče bo za tiste, ki smo z naravo odrasli, malo čudno, ampak za nove generacije pa bi ta novi svet lahko bil čisto normalen

prihodnost gre lahko v dve smeri..ena je v smeri z obstoječo naravo, to je, da bo vse v zelenem, druga jsmer je pa življenje brez zelenega, to je brez narave...ampak brez skrbi..ljudem to ne bo povzročalo težav

vodo in kisik bomo zmožni proizvesti sami, hrano tudi, ma čisto vse..ampak to je druga tema


changed: PowerZan (9.9.2012, 15:38)
 
 
 
9.9.2012, 14:26
Haha, življenje brez narave ne bo povzročalo težav? Dejstvo je, da kljub temu, da smo v zadnjih nekaj letih močno napredovali v tehnološkem smislu še ne pomeni, da smo popolnoma neodvisni od narave. Naši temelji si še vedno trdno zasajeni v zelenju.
 
 
 
9.9.2012, 14:37
smash ne bedarije pisat
 
 
 
11.9.2012, 12:45
heje..najprej se moraš naučit brat, potem pa bodo tvoji stavki imeli tudi kak smisel

če ti človek napiše "čez nekaj desetletij", pa ti to razumeš jutri, ali pa če ti človek namigne kaj o eksponentnem razvoju tehnologije, robotike, nanorobotike, genetike in podobnih zadev, pa ti tega ne razumeš, je to tvoj problem, ne moj

drugače pa argumentiraj...ne mi pisat maile v smislu...nakladaš, haha, bullshit in podobno..velja za Ercota "učitelja" in toma992


changed: smash (11.9.2012, 13:18)
 
 
 
11.9.2012, 22:33
More bit pa res dober feeling ko tak zabiješ enega na internetu, ki ti reče, da se ne strinja s tabo hahhaha.
Pravim ti samo, da je človek zaenkrat še močno odvisen od narave, in tako bo ostalo tudi v prihodnosti. Dejstvo je, da se nam tako ali drugače brez gozda piše zelo slabo, kar pa je problem, ki ga ne bomo rešili po mojem mnenju še lep čas, zato obstaja tudi mnogo smeri, ki svoje raziskave usmerjajo v naravo oz. vodijo naprej naše ideje v skladu z naravo ... saj veš, okolju prijazno in podobne stvari. Dejstvo je, da je človek svoje zamisli že od nekdaj osnoval na naravi, in tako bo ostalo tudi v prihodnosti. Ne glede na to s kakšno hitrostjo se tehnologija razvija, nam po mojem mnenju do neke tehnologije, ki bi nas vzdrževala brez pomoči "zunanjega sveta" oz. "zelenja" manjka še kar nekaj časa, in tu ne govorim o desetletjih, ampak stoletjih ... po mojem mnenju bi prej našli nov planet za poselit kot pa da bi Zemljo popolnoma izničili.

 
 
 
17.7.2023, 9:29
Ena od stvari, ki jih ne bom nikoli razumel, je naslednje: Ljudem ni problem nosit v hribe (no, jaz ne hodim tja gor) ali kamorkoli na izlet poln nahrbtnik s pijačami, sendviči, sladkarijami, ..., ampak ko je pa plastenka ali pločevinka prazna, sendviči in sladkarije pojedene - takrat po kot da so vsi ti odpadki neskončno težki in jih je treba vreči v grmovje. Bogvaruj, da bi to spravil nazaj v nahrbtnik in nesel domov v smeti! Enako na ulici - odviješ čigumi ali bonbon in ga daš v usta, ovitek je pa kar naenkrat okužen, strupen, ... in ga pač vržeš na tla. Če bi ga dal v žep, bi lahko nevarno zbolel.

Ampak - vic je v tem, da se tudi sam vedno tako počutim. Se pa kontroliram in kljub odporu odpadke spravim v žep, vrečko ali nahrbtnik in nesem domov ali pa spotoma v smeti.
 
 
 
21.7.2023, 17:44
Sej načeloma v hribih ljudje ne puščajo smeti. So izjeme, ampak tega ni toliko. Sem pa mnenja, da bi morali biti taborniki del osnovne šole. tam te naučijo predvsem spoštovati naravo.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!