Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Psihološki test osebnosti

 
 
27.3.2012, 15:33
Psihologija je tema, ki jo ni za zanemarjati, saj vam pomaga pri iskanju samega sebe in tako izboljša vašo samozavest ali pa delo v večjih skupinah. Predlagam vam, da označite najprej tisto, na kar prvo mislite in ne razmišljate preveč.1. Prenesite si test osebnosti na tukaj.
2. Natisnite si dokument in spodaj prikrijte karakterje
3. Potem v vsaki vrstici označite en križec (vrstica ima štiri značaje iz leve proti desni).
4. Ko boste v vsaki vrstici označili en križec, jih nato za vsak stolpec seštejte
5. Seštevke vpišite v spodnja štiri polja (vsako polje za vsak stolpec).

Tisto polje, ki ima največje število, najbolj predstavlja vaš karakter, ostali pa se sledijo.Še razlage karakterjev na kratko:

Sangvinik je energičen in delaven. Hitro se nauči in prilagodi. Vedno kaj organizira. Se rad prepira in krega. Je uravnovešen, a se lahko tudi razjezi. Lahko se skoncentrira tudi v hrupu, a ne mara monotonega dela.

Kolerik je vročekrvnega značaja in hitrih odločitev. Se močno odzove tudi na male probleme. Je nagnjen k temu, da skuša preglasiti druge, včasih izgubi tudi kontrolo nad sabo. Delo opravi energično in do konca. Ker ima težave s pametno razporeditvijo svojih moči, ga to lahko pahne v neuspeh.

Flegmatik je miren in uravnovešen, pazljiv in ne prehiter. Je uporen delavec, ampak se težko preusmeri na drugo vrsto dela. Teže naveže prijateljstva, zato pa ta dlje držijo.

Melanholik je hitro užaljen, hitro ga spravimo v solze. Ni zelo delaven, še posebej zato, ker nima dovolj samozavesti, da bi se lotil zahtevnih nalog. Je zelo senzibilen in to je njegova velika prednost - zelop dobro razume težave in zna uspešno pomagati.

Več informacij in podoben test lahko prenesete tudi na tem naslovu.


spremenjeno: NikMan (5.9.2015, 9:29)
 
 
 
5.9.2015, 10:14
Jas bi priporočal tudi MBTI teste, predvsem tega: http://www.16personalities.com/free-pers....

Sestavi ti 5 črk, ki sestavljajo tvojo osebnost: I/E (introvert/extravert), S/N (observant/intuitive), T/F (thinking/feeling), J/P (judging/prospecing) in še -A/-T (assertive/turbolent)

Test temelji na Jungovem osebnostnem testu, ki je priznan v psihologiji.

Zadnje čase me take stvari zelo zanimajo, saj šele ko se dobro poznaš, lahko delaš na osebni rasti. Res pa je, da so takšni testi sestavljeni za laike. Ne se preveč veselit, ker za tisto pravo psihološko oceno so potrebne debele knjige, ne pa testi.
 
 
 
28.11.2018, 15:58
Ful dobr. Hvala http://www.16personalities.com/free-pers....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!