Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Šolsko znanje

Fizika: Koliko vode je na Zemlji?

 
 
15.5.2012, 12:23
Na spodnji sliki je razvidno, koliko vode sestavlja naš planet Zemlja. In sestavlja jo v bistvu zelo malo. Čeprav oceani pokrivajo 70 odstotkov Zemljinega površja, predstavljajo le površje in proti volumnu planeta ne pride več tako do izraza.

Na sliki je celotna voda prikazana v kroglici, katere premer bi meril okoli 700 kilometrov in bi predstavljal manj kot polovico Lune. Kljub temu, pa količina vode pod površino Zemlje ostaja skrivnost in del znanosti.spremenjeno: NikMan (28.10.2016, 12:07)
 
 
 
15.5.2012, 13:27
Zanimivo!
 
 
 
31.1.2013, 8:48
Še zanimiv video prikaz Zemlje brez vode.


 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!