Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Izdelava otroške sobe (4. del)

 
 
4.6.2012, 0:00

Tokrat pa se bomo lotili najtežjega in obenem najbolj zabavnega dela, saj bomo dobesedno ustvarjali našo novo sobo, ki bo čisto po našem okusu.

Povezava do vsebine
 
 
 
4.6.2012, 10:48
Zelo mi je všeč, kako si se tega lotil vendar ne vem če bi si upal sam risati omar in sestavljati. Kljub vsemu mora to nekaj zdržati, če se pa podre na mulca zna bit pa malo neprijetno.

Morda kot zamisel, če bi zraven pripisal še cene. Da si lahko predstavljam ali je to ceneje ali dražje od že sestavljenega.

Drugače pa res pohvale za tole.
 
 
 
4.6.2012, 11:31
Izdelava in zasnova lastnega pohištva je definitivno dražja, vsaj če uporabljaš kvalitetne materiale in da se lahko še kaj zalomi vmes in imaš s tem dodatne stroške. Če se držiš reka, da je čas denar, potem se to res ne splača delati.

Je pa z lesom res užitek delati, če imaš vsaj nekaj osnovnega znanja.
 
 
 
4.6.2012, 11:43
Hvala za pohvale. Glede cene pa odvisno kako na stvar gledaš. Cena kvadratnega metra je okoli 13 evrov in osebno ne bi nikoli vzel pohištva v Ikei, ker je vse narejeno tako, da ima kratko življenjsko dobo. Pa tudi ne izkoristiš vsakega centimetra stanovanja, kar je škoda.

Delo pa seveda priporočam v dvoje in tudi tisti, ki smo manj všeči, lahko najdemo užitek.
 
 
 
4.6.2012, 13:44
realife s tabo pa se ne bi strinjal. Doma smo za otroško posteljo ki ima pod sabo omaro imeli predračun za 700€(Lesnina). Za les za sestavo postelje+ omare pa smo odšteli 120€ pa še nekaj malega za vijake ipd..
 
 
 
4.6.2012, 14:08
Na koncu bom tudi objavil strošek izdelave cele sobe. Lahko pa zatrdim, da je bilo čisto vse skupaj (nalepke, barve, jogiji, posteljnine, vijaki itd..) relativno poceni. Za 10 let mislim, da je bila investicija upravičena.

Plus, vse skupaj je bolj stabilno in deluje kvalitetnejše kot tiste omare v Ikea. Spodaj prilagam sliki elementov, ki so ocenjeni med 150-180 evrov in ko sem jih malo "testiral", so se zamajali in delovali tako, kot da manjka nekaj vijakov.
 
 
 
4.6.2012, 20:41
Absolutno zanimiva rubrika - če smem vprašati, je to plačljiva serija, ali si jo NikMan začel pisati, ker ti je fajn sobo sestavljat. V vsakem primeru, ni slaba ideja.
 
 
 
4.6.2012, 22:40
Hvala. Delno je gradnjo sponzoriral z materialom Slovenijales, kjer drugače že celo življenje kupujemo material za domača opravila. Mi je pa tudi fajn, čeprav najraje v duetu, da je še malo zabave.

Upam, da vam bodo všeč tudi naslednji deli in ideje ...
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!