Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Predstavitev prve različice Adobe Photoshop 1.0

 
 
8.7.2012, 10:00
Ustvarjalca najbolj priljubljenega programa za urejanje fotografij, Thomas in John Knoll sta začela z razvojem leta 1987. Adobe je Photoshop 1.0 nato začel prodajati leta 1990 in je bil namenjen manipuliranju slik, pridobljenih iz za tiste čase zelo dragih optičnih čitalcev.Pred kratkim me je malo zanimalo, kako je izgledala različica 1.0 in objavil ta kratek članek, da boste videli, kako je bil za današnje čase primitiven in ni imel niti četrtino uporabnosti, ki jo ponujajo današnje različice. Res zanimivo, kako daleč so prišle spodobnosti Photoshopa.Najbolj očitna razlika je bila seveda neprisotnost layerjev oziroma plasti, ki so se pojavile šele v različici Adobe Photoshop 3.0 leta 1993. Različica 1.0 pa je vseeno ponujala orodja za ustvarjanje selekcij, osnovne filtre in nastavitve barv, kot je razvidno na zgornji sliki.Na tej sliki lahko vidite dve paleti za izbiranje čopičev, barv in vzorcev.To so nastavitve programa, verjeli ali ne. Lahko ste nastavili bore malo nastavitev, ampak začetek je začetek.Kljub temu, da Photoshop 1.0 ni znal ustvarjati besedil v svojem layerju, je imel kar nekaj možnosti za nastavljanje pisave. In najprej je bilo potrebno besedilo napisati v pogovorno okno, šele nato pa ste ga lahko postavili na sliko.Še primerjava z različico CS6


spremenjeno: NikMan (10.11.2014, 9:16)
 
 
 
8.7.2012, 23:28
Meni je zanimivo to, da je uporabniški vmesnik še danes (z izjemo lepše grafike) skoraj isti, kot pa je bil v prvi verziji pred 22. leti.

 
 
 
9.7.2012, 22:22
tudi meni je to padlo v oči..ne morš verjet
 
 
 
10.11.2014, 9:17
Meni osebno je zelo všeč dejstvo, da se držijo vmesnika, ki je za moje pojme še vedno eden boljših kar jih je.

Evolucijo nadgradenj si lahko pogledate na http://www.zmaga.si/forum_topic.php?id=1....
 
 
 
10.11.2014, 9:23
Še video demonstracija.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!