Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kitara za začetnike

 
 
8.8.2012, 6:29
Rad bi si kupil eno kitaro za začetnike in učil bi se sam, pa me zanima kaj kupiti?

Kot prvo, kakšna je razlika med #klasično in #akustično kitaro? Meni je to isto.

Na ceneje.si sem našel eno klasično kitaro, najcenejšo: http://bit.ly/O3UjuE + kratek "review": http://bit.ly/Nisb6h

Je to dobra kitara za začetek?


changed: Tux (8.8.2012 ob 06.30.35)
 
 
 
8.8.2012, 8:14
Tudi sam jo kupujem. Model Yamaha F370 naj bi bila več kot odlična in za svojo ceno ponuja največ. Mogoče bi pogledal še na http://www.bolha.com za kako rabljeno, saj vsi pravijo, da je malo denarja malo muzike.
 
 
 
8.8.2012, 18:54
No ja, glede na to da bi šele začel z igranjem se mi zdi da je teh 170€ malo preveč.

Sem pa vprašal prodajalca za mnenje o kitari, ki sem jo objavil in sem dobil tak odgovor:

Kitara je zelo kvaliteten začetniški instrument. Skupno smo jih prodali že več kot 450 in do sedaj ni bilo praktično nobenih reklamacij.


changed: Tux (8.8.2012 ob 18.55.40)
 
 
 
8.8.2012, 23:20
Yamahe so med bolj cenjenimi in tu nimaš kaj dosti zgrešiti, se pa tudi strinjam, da bi tudi s cenejšo verjetno bil povsem zadovoljen.

Glede izbire klasične in akustične pa se mi zdi za občasno igranje doma bolj primerna klasična. Strune ima plastične, kar pomeni, da je precej bolj prijazna do prstov in jo lahko igraš brez trzalice.

Glede zvoka pa je akustična res bolj glasna, sam zvok pa je že bolj stvar okusa. Osebno meni klasična zveni lepše.

Je pa tu še ena primerjava med klasično in akustično kitaro:



changed: NikMan (10.8.2012 ob 13.40.10)
 
 
 
10.8.2012, 11:28
podtalje:
Glede izbire klasične in akustične pa se mi zdi za občasno igranje doma bolj primerna klasična. Strune ima plastične, kar pomeni, da je precej bolj prijazna do prstov in jo lahko igraš brez trzalice.
plastične strune so za mevže (brez zamere podtalje :p)

Po mojem mnenju je stvar taka...
kot prvo: s klasično se ne da glasno zaigrat (trup nima prostornine, strune manj resonirajo), kar pa na akustični lahko dosežeš, če strune z občutkom udariš
kot drugo: na kovinskih strunah akustične kitare je občutek pri igranju bolj pristen - imaš res občutek da imaš nekaj konkretnega pod prsti (sicer je kot da bi držal v rokah mehak penis ;P)
kot tretje: če nameravaš kasneje igrat električno kitaro močno svetujem da kupiš akustično ali še bolje električno-akustično (ki se že lahko poveže tudi z ojačevalcem) - prehod je sigurno bolj naraven kot sicer

@podtalje: se opravičujem ker nisem pogledal videota, ki si ga linkal, morda je že vse v njem omenjeno

p.s. iz lastnih izkušenj: klasične igrajo samo učenci v nižji glasbeni šoli, pač za uvod v kitaro in predvsem zaradi repertoarja - ta pa vsebuje izključno klasične pesmi, napisane za tovrstno kitaro - in other words, če misliš igrat rocknroll, metal ali pop = vzemi akustiko

Vse zavisi o namenu uporabe če tako gledaš...
Glede izbire pravega modela pa če si resen, je tako kot pri vsaki drugi stvari - raje ne šparaj, da ti ne pokvari veselja neko kitajsko/tajvansko sranje. ta od nikmana yamaha je že bolj razumna izbira ja


changed: NikMan (10.8.2012 ob 13.40.22)
 
 
 
11.8.2012, 13:23
Od kod pa si?
Imam eno kitaro viška, kupljeno v E-lec**.., zame preozek vrat, s torbo.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!