Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Oznake na jajcih, ki predstavljajo njihovo predelavo

 
 
31.8.2012, 14:41
Nedolgo nazaj mi je sodelavka razložila kaj pomenijo tiste številke na jajcih in moram priznati, da sem bil presenečen. Na vsakem jajcu boste videli oznako z več številkami in na začetku črko.Najprej številka predstavlja način predelave od 0 do 3, nato sledi črka oziroma oznaka države (SI - Slovenija).

Še legenda za način predelave oziroma kakovost jajc:

3 - Jajca iz baterijske reje
2 - Jajca iz talne reje
1 - Jajca iz ekološke reje
0 - Natur jajca

Večina jajc, ki jih prodajajo po trgovinah imajo oznako 3 (jajca iz baterijske reje) in v nekaterih trgovinah sploh ni možno najti natur jajc, tista z oznako 1 pa so zelo draga. Poglejte si še sliko za lažjo primerjavo.


changed: NikMan (31.8.2012 ob 17.36.07)
 
 
 
31.8.2012, 16:45
Če se ne motim, mora po zakonu to pisati na vsaki škatli jajc.
Na nekaterih pa celo piše še količino makro (beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe) in mikrohranil (vitamini, minerali).


 
 
 
31.8.2012, 18:21
jest vedno jem 3, ker so najceneje..zgledajo enako, tudi sit sem enako

drgač pa zanimivo..še bolj bi bilo zanimivo videti, koliko jajc ki ima številko 2, je v resnici 3 in koliko enk je v resnici dvojk itd
 
 
 
2.9.2012, 6:41
Ne vse verjet.....z mlekom je bila finta, pa tudi z ostalimi...sedaj baje wc papir v rolici ima rdečo črto, ni uporaben, ker ima vsebnost steklenih zrnc....
 
 
 
2.9.2012, 8:05
Tiato z mlekom je bila zares finta, tukaj gre pa za čisto normalno označevanje jajc glede na način pridelave.
 
 
 
2.4.2024, 10:26
Če že kar naprej reciklirate stare prispevke (tale je star 12 let), bi jih lahko vsaj prej prebrali in posodobili. Pri nas že nekaj let ni dovoljena baterijska reja, pa tudi ekoloških je čedalje več na policah.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!