Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Pokaži kaj znaš

Razmišljanja: Izobraževalni sistem s poznavanjem samega sebe

 
 
16.9.2012, 16:04
Živjo,glede na celoten zaostal sistem, slabo finančno stanje držav, nejevoljo(predvsem mladih) ljudi, se nas vedno več pogovarja o spremembi preoblikovanja izobraževalnega sistema. Vsak majhen otrok, ki začne obiskovati vrtec/šolo, povzame naučen sistem za preživetje.

Menimo namreč, da se ljudje ko odrastejo premalo poznajo samega sebe, živijo le na podlagi starih vzorcev, ki so jih posvojili od staršev, šol in mogoče prijateljev, so tudi prestrašeni, saj so nas v šoli učili, da skoraj nič ne smeš, se premalo poglabljajo v svoj razvoj in kaj bi res želeli delati, saj je vsak človek individum zase in je sposoben razviti marsikaj, ampak vidijo le krive zunanje dejavnike, kritizerajo in se primerjajo.

To pa vse vodi bolj k nazadovanju kot k napredovanju.Kakšno je vaše mnenje o novem izobraževalnem sistemu, ki bi zajemal tudi spoznavanje sebe (osebna rast), podpiral talente in sposobnosti vsakega posameznika posebej ter spodbujal kreativnost ter razmišljanje s svojo glavo.

Lep pozdrav.changed: NikMan (17.9.2012, 9:26)
 
 
 
16.9.2012, 18:48
Če se bo dalo, bo Zmaga.com vsekakor prisotna na vseh spremembah, ki bodo ponujale izboljšano izobraževanje za vse in ne samo posameznike. Šolski sistem je zastarel in se samo krpa in ne inovira.

Moje osebno mnenje o tvoje razmišljanju pa je sledeče. Danes je poznavanje naravoslovnih osnovnih znanj slabo ali pa ga ni več, čeprav je bilo ponujano več let večini. Če pogledate politiko, vsi omenjajo le pravnike in finančnike, pozabljajo pa na inženirje in psihologe, ki so zagotovo vsaj enako pomembni.

Danes ti lahko vsakdo pove, da je izdelek poln nezdravih snovi, ker se zavedajo, da je znanje na tem področju premalo in se da zelo dobro manipulirati z nami glede marsikatere laži oziroma prikrite resnice.

Kaj želim povedati. Praktično znanje je premalo ovrednoteno. Pri jezikih sem še vedno trdno prepričan, da je praktično znanje potrebno najprej osvojiti, šele nato pa teoretično. Z mano se ne strinja prav noben učitelj zasebnih šol, ki smo jih imeli na podjetju. Razen ene starejše ženske, ki nam je razložila, da smo se tudi materni jezik naučili najprej s poslušanjem, šele nato z teorijo.

Mislim, da je korak naprej ameriški šolski sistem, čeprav bi moral biti prilagojen našim razmeram. Verjetno se boste tukaj vsi zgrozili, vendar si priznajte že enkrat, da so v ZDA na prvem mestu prav na vseh področjih, vključno z kulturo (Mozart je mrtev že več stoletij). Edino kar bi spremenil na njihovem področju je individualnost, saj iščejo talente v posebnežih, ne zavedajo se pa, da ima talent prav vsakdo od nas.

changed: NikMan (17.9.2012, 7:03)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!