Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Obdobje: Zakaj jeseni toplim dnem rečemo indijansko poletje?

 
 
16.10.2012, 8:42
Dan.

Mene pa zanima, zakaj se toplim dnem (ki naj bi se začeli jutri, juhuhu) jeseni reče indijansko poletje? Ali zna kdo razložiti? To sem slišala že več let zaporedoma in me iz firbca zanima ...
 
 
 
16.10.2012, 10:56
Indijansko poletje se obdobje suhega in toplega vremena, ki se začne po koncu poletja nekje med mesecem oktobrom in novembrom. Drugače se izraz indijansko poletje uporablja že več kot dve stoletji in najstarejša znana uporaba je bila pri pisatelju John Hector-ju, ki je živel v New Yorku in bil francoski Američan.

Vendar pa terminologija ni čisto jasna in si lahko prebereš več na http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_summ....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!