|
Na prvi pogled je burger sila neugleden futer. Mleto meso itak velja za manjvredno, gorčica, majoneza in kečap so tipične pomade za prikrivanje zanič okusa in kruh je bržkone pogret zato, da prikrijejo njegovo starost. A vendar mora ta neugledni sendvič imeti svoj čar, če jih v ZDA, deželi modernega hamburgerja, vsako lepo pojedo več kot 30 milijard, kar nanese dobrih sto na osebo!
V Evropi pa za njimi baje ne zaostajamo dosti. In komu moramo biti hvaležni, da smo to reč dobili na jedilnik? Preberite si odličen članek na Joker.si
spremenjeno: NikMan (23.3.2017, 9:11)
|
|
|
Ne vem zakaj bi mleto meso veljalo za manj vredno?
Mleto meso je ponavadi zmlet najslabši del mesa, zato naj bi bilo to manj vredno. Če pa si ga doma sam "sfaširaš", pa lahko izbereš kvaliteten konec mesa (npr. piščančji file), ga lepo začiniš, dodaš malo solate, paradižnika itd. in dobiš okusen in kvaliteten hamburger.
spremenjeno: NikMan (23.3.2017, 9:11)
|
|
Prikazujem 1 od skupno 1 strani |
|