Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

PHP vprašanje

 
 
23.4.2008, 20:32
Imam eno čisto preprosto PHP kodo:


Ta koda bi naj naredila povezavo na www.mojadomena.com/ime

Problem je v tem, da se zaradi napake v kodi(ki je ne najdem) v povezavo vrine znak: %22 zato se naredi: www.mojadomena.com/%22ime%22 in ne željen rezultat. Ve mogoče kdo kako bi tole popravil ali pa kakšna alternativa?
 
 
 
23.4.2008, 20:34
Aha, vidim, da forum blokira objavljanje kode...



 
 
 
24.4.2008, 10:59
Koda se res blokira zaradi varnostnih razlogov. Je pa plan, da se bo tudi to kmalu dalu.

Glede tvojega problema. Ali si prepričan, da ti kaže %22? Sam bi prej rekel, da se ti pojavlja %20, ki ni nič drugega, kot navaden presledek.

V splošnem te kode drugače niso problematične, ker se vedno avtomatsko pretvorijo v prave znake.
 
 
 
24.4.2008, 19:06
%22 je, še vedno pojma nimam zakaj. Ta znak se pa NE pretvori in se odpre recimo: http://www.youtube.com/%22gregsolomon%22 in sledi 404 Not Found !
 
 
 
24.4.2008, 20:12
Sem pogledal in %22 predstavlja znak "

Tako da, odstrani narekovaje in bo delalo.

Spisek vse HTML znakovnih kod najdeš na:
http://www.obkb.com/dcljr/charstxt.html
 
 
 
25.4.2008, 8:26
Odstranil sem narekovaje:
...a href=http://www.youtube.com/$name>$name";

Ampak zdaj pa sploh ne dela in nastane povezava na: http://www.domena.com/$name/


 
 
 
25.4.2008, 9:53
Brez prikaza celotne kode bo težko odkriti napako.

Na tvojo srečo sem sedaj uredil forum tako, da je sedaj omogočen tudi prikaz kode :-)

Zato objavi malo več vrstic kode in bom pogledal, kje je napaka.
 
 
 
25.4.2008, 10:33
ok.. celotna koda:

obrazec.php:
<form name="contact" method="post" action="url.php">
<form method="POST" action="file:///E|/STRANI/mail/--WEBBOT-SELF--">
<p>Vpis necesa :<br>
<input name="name" type="text" size="36" maxlength="40" class="text">
<br>
&nbsp;</p>
<p><center>
<p>
<input class="button" name="submit" type="submit" value="Send">
&nbsp;
</p>
</center></p>
</form>

url.php:
<?php
$name = $_POST["name"];
?><?php
echo "<a href="http://www.youtube.com/""$name"">$name</a>";
?>
 
 
 
25.4.2008, 13:25
Problem je uporaba ", ki označuje string, znotraj
stringa pa spet uporabljaš "

Če imaš znotraj stringa ", potem moraš spredaj dati \,
tako da potem dobiš \"
 
 
 
25.4.2008, 13:30
Pravilno bi bilo:

echo "<a href=\"http://www.youtube.com/$name\">$name</a>";
 
 
 
25.4.2008, 17:17
Jupi podtalje, dela
Najlepša hvala!
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!