Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Polaganje talnega ogrevanja in estriha

 
 
30.7.2013, 0:00

Za polaganje estriha je potrebno najprej položiti ustrezno izolacijo, nato pride na vrsto polaganje talnega ogrevanja in na koncu še nanos estriha.

Povezava do vsebine
 
 
 
30.7.2013, 13:13
večinoma se za izolacijo tal uporablja stirodur, ker je bolj trd od stiroporja.
 
 
 
30.7.2013, 13:55
Prednost stirodura je, da je bolj odporen na vlaga in svetlobo (UV žarke), česar pa v normalnih razmerah znotraj hiše ne bi smelo biti.

V splošnem je običajno res bolj trd od stiropora, vendar se tudi stiropor dobi v različnih trdotah.

Kot rečeno, pa je za stanovanjsko uporabo EPS 70 več kot dovolj trden, za industrijske objekte, kjer se vozijo z viličarji in podobne zadeva, pa se lahko uporabi stiropor z večjo trdoto, kot je EPS 100 ali EPS 150.

Ne sme pa se pozabiti, da je namen tudi zvočna izolacija, trde izolacije pa bolje prevajajo zvok. Zato je pretiravanje s trdoto v bistvu slaba stvar.

Na koncu pa je tu še stvar cene, saj je stiropor precej cenejši od stirodura.

Zaradi zgoraj naštetega zato mislim, da je stirodur za pod estrih slaba izbira.
changed: podtalje (30.7.2013, 13:56)
 
 
 
20.12.2016, 19:13
Pozdravljeni,

začeli bomo polagati stiropor v novogradnji in me zanima, ali se mora robni trak položiti na začetku in pritrditi na stene, položili bomo najprej 2 cm stiroporja, nato 8cm, ali se cevi čisto prekrijejo z 8cm? Ali semora stiropor zalepiti?

Hvala za odgovor
 
 
 
8.5.2020, 14:19
Odličen step-by-step zapis! Če koga zanimajo še koliko stane sama izolacija, je tukaj analiza cen za izolacijo vseh vrst > https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/iz....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!